Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Boris Kauzlarić

Riblja kuharica

  • Nakladnik: Naklada Uliks
  • 10/2008.
  • 352 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789537306274
  • Cijena: 38.49 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
More je neiscrpan izvor hrane za čovjeka, a još je značajniji u moderno vrijeme kada se naglašava potreba konzumiranja prirodne i zdrave hrane, kakva se može naći u morskim dubinama. More nudi, a na nama je da prihvatimo njegove darove. U pripravljanju jela trebali bismo znati da je skoro sve iz mora jestivo, dobro i kvalitetno, nešto bolje, nešto možda manje kvalitetno.

Nažalost, na našim hrvatskim prostorima sve je više ljudi koji na stolu radije imaju meso nego ribu. Mnoge na takav odabir prisiljava skromniji materijalni standard. No bez obzira na standard ne treba zanemariti raznolikost kakvu nam nudi more, za razliku od kopna gdje se većina jela svodi na mali broj životinjskih vrsta.

U odnosu na neka druga mora, hladna sjeverna ili topla tropska, Jadransko je siromašno količinom ribljeg fonda, ali se zato odlikuje svojom raznovrsnošću. Upravo je to njegova velika prednost i naše bogatstvo. Koliko god bilo siromašno, naše more nudi obilje hrane. Pitanje je samo što odabrati: voditi se tradicionalnom u narodu stvorenom listom kakvoće ili prihvatiti suvremene gastronomske trendove pa posegnuti za ribama čije konzumiranje ima povoljniji zdravstveni utjecaj.


Ova kuharica sadrži probrane i iskušane recepte za pripremanje ukusnih jela od brojnih vrsta morskih i slatkovodnih riba, mekušaca, rakova i školjki. Sastavljena je od tradicionalnih recepata iz svih naših krajeva, ali i od novih recepata koji pokazuju koliko su velike mogućnosti u pripremanju jela od ribe i ostalih plodova kojima obiluju naše more, rijeke i jezera.

U knjizi ćete naći i savjete za kupnju kvalitetne i svježe ribe, tehnike čišćenja i filetiranja ribe, a svaki recept je popraćen fotografijom posluženog jela.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –