Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Itana Popić Eliana Pleše Boris Kauzlarić

Tradicionalna kuhinja 2

  • Nakladnik: Naklada Uliks
  • 04/2008.
  • 459 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789537306106
  • Cijena: 51.76 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
«Tradicionalna kuhinja 2» donosi brojne nove recepte jer je bogatstvo i raznolikost hrvatske kuhinje neizrecivo velika, pa jedna knjiga kao što je «Tradicionalna kuhinja» zapravo nikada ne može biti dovršena.

U prvome dijelu «Tradicionalne kuhinje» nisu bila obuhvaćena sva tradicionalna jela. Osim toga, mnoga su tradicionalna jela osuvremenjena zbog veće dostupnosti raznolikijih namirnica. Zatreba li nam rajčica zimi, možemo je lako nabaviti. Na našim jelovnicima ustalile su se i namirnice koje su nekada bile egzotične ili su se teško mogle nabaviti, a u knjizi ćete pronaći i jela koja nisu izvorno hrvatska, ali su se već toliko ustalila u svakidašnjem životu da su postala dio tradicije.

Tako ćete naći recepte za bečki odrezak, ćevap, lazanje i slična jela podrijetlom iz drugih zemalja koja se nalaze na našim stolovima.

Uz ova jela u ovoj ćete kuharici naći obilje recepata domaćih tradicionalnih jela, od kojih su poneki prava rijetkost u domaćim restoranima (Maneštra od graha i koromaća, Bakin lonac, Pastirska pita, Istarska kanavaca, Tunjevina s bobom, Grgeč sa špekom, Šurlice s balkalarom) a poneki u trendu, ali ne češće zastupljeni (Palačinke s mesom, Pečene punjene paprike, Pita s lukom, Puretina s crnim umakom, Pašticada od srnetine, Srneći file u kestenu, Raža u umaku od kopra, Špageti sa sojom), te brojne salate, tjestenine, kolače i pite.

Recepti su podijeljeni u devet poglavlja: predjela i juhe, variva i složenci, jela od peradi, jela od mesa, jela od ribe, jela od povrća, tjestenina, prilozi i salate te kolači, kruh i peciva.

Svi su recepti popraćeni fotografijama u boji. Dobar tek!

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –