Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Oscar Collier Frances Spatz Leighton Frances Spatz Leighton

Kako napisati svoj prvi roman

  • Nakladnik: Naklada Uliks
  • Prijevod: Katarina Travašić
  • 06/2007.
  • 263 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789537306083
  • Cijena: 21.10 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Spisateljica Frances Spatz Leighton i literarni zastupnik Oscar Collier udružili su se kako bi vas savjetovali kako napisati i objaviti svoj prvi roman. Knjiga donosi 100 stručnih savjeta koji uključuju: odabiranje vrste romana, stvaranje pravog broja nezaboravnih likova, zanimljive radnje, uvjerljivih dijaloga, najbolje točke gledišta, kao i savjete za određivanje svakodnevne navike pisanja, uređivanje i pripremu rukopisa za objavljivanje.

Između ostalog, knjiga donosi:

UPUTE ZA PISANJE
- Odaberite vrstu romana koju želite pisati
- Neka vam likovi, radnja i dijalozi budu povezani kako bi čitatelj nastavio okretati stranice
- Odredite koliko likova treba vaša priča
- Uspostavite svakodnevnu naviku pisanja koja vam odgovara i radi koje ćete završiti roman
- Uredite i pripremite svoj rukopis za podnošenje

STRUČNE PROMIDŽBENE SAVJETE
- Kako uporabiti usluge zastupnika i kako predstavljati sami sebe, ako to odlučite
- Pregovaranje oko ugovora
- Predstavljanje i samopredstavljanje

STVARNE SLUČAJEVE
- Poglavlje 'Razgovori s petero novih romanopisaca' nudi nadahnute i inspirativne razgovore s novoobjavljenim autorima
- Vrijedan uvid u radne metode, stavove i posebne strategije koje su rabili poznati romanopisci - pomoći će vam u započinjanju vlastita uspjeha.

O autorima:

U svojih pet godina rada kao viši urednik u Prentice-Halu i dvadeset pet godina kao uspješan literarni zastupnik, Oscar Collier uredio je ili zastupao prve romane kao što su «Fields of fire» Jamesa Webba, «Old House of Fear» Russella Kirka i druge knjige. Neke su postale bestseleri, neke su doživjele ponovne naklade, po nekima su snimljeni filmovi, a neke su objavljene u drugim zemljama i prevedene na brojne svjetske jezike. Također je samoproglašeni kompulzivni čitatelj koji je u životu pročitao "mnogo tisuća romana svih vrsta".

Frances Spatz Leighton suautorica je više od trideset knjiga, uključujući vrlo uspješne memoare kao što su «My 30 Years Backstairs at the White House», «My Life with Jacqueline Kennedy» i «Fishbait: The Memoirs of the Congressional Doorkeeper». Njezina visoka stručnost profesionalne spisateljice ogleda se u istraživanju za ovu knjigu i brojnim savjetima.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –