Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Stevanne Auerbach

Kako povećati IQ svoga djeteta kroz igru

  • Nakladnik: Naklada Uliks
  • Prijevod: Katarina Travašić
  • 10/2007.
  • 232 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789537306137
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Djetetova spoznaja da igra ne pruža samo zabavu i zaokupljenost - neprocjenjiva je za njegov emocionalni i intelektualni razvoj i uči ga svemu - od društvenih vještina do analitičkog razmišljanja. Za djetetov mozak koji se razvija igranje je najvažnije, no, iskorištava li vaše dijete vrijeme za igru kvalitetno?

Igra nije nehotična, ona se uči! Važnost igre za djecu dobro je istražena i pokazana. Primjerice, jeste li ikada razmišljali o tome da je igra jedna od najvažnijih aktivnosti u dječjem rastu i razvoju? Znate li da je dokazano da igra pridonosi kasnijem djetetovom učenju? Znate li da je igra jedan od najvažnijih čimbenika u djetetovu učenju interakcije s drugom djecom? Znate li da se jezični razvoj može znatno povećati igrajući se? Znate li da apstraktno razmišljanje, koje se razvija igrom, daje temelj za kasnije djetetovo učenje u školi i uvelike utječe na njegov život u odrasloj dobi? Jeste li se ikada, kao odrasla osoba, upustili u vježbanje mašte? Znate li da postoji izravna veza između vaše igre iz djetinjstva i vaše sposobnosti kreativnog mišljenja i maštovitog projiciranja o budućnosti unutar vaše radne zajednice ili obitelji?

Te će veze postajati sve jasnije čitanjem ove knjige. U cijeloj knjizi dr. Auerbach opisuje, navodeći mnoge primjere, načine za razvijanje i povećavanje djetetova kvocijenta igre.

Dr. sc. Stevanne Auerbach poznatija kao dr. Toy (toy-igračka), posvetila je svoj život važnosti igre i nudi vam posebne savjete o kupnji igračaka i igrama koje dijete treba igrati kako biste ojačali njegov sveukupan razvoj.

Naučit ćete:
- kako postati "učitelj igranja" svome djetetu
- kako igra može osnažiti razinu zrelosti i povjerenje
- pozitivne i negativne strane igračaka
- kako voditi nadareno dijete i dijete s posebnim potrebama.

Dobit ćete praktične savjete:
- o procjenjivanju sigurnosti igračke: vidjet ćete koje proizvođače igračaka dr. Toy preporuča
- o zalihama materijala koje biste uvijek trebali imati
- 100 najboljih proizvoda za djecu koje je odabrala dr. Toy
kako na koristan i zabavan način iskoristiti vrijeme za igru.

***

STEVANNE AUERBACH, dr. sc, međunarodno poznata kao doktorica Toy, ravnateljica je instituta Institute for Childhood Resources, osnovanoga 1975. godine. Dr. Auerbach napisala je 15 knjiga za roditelje i profesionalce i više od trideset godina piše, govori i daje savjete o igračkama i proizvodima za djecu, o razvoju djece i roditeljstvu. Ocjenjuje i izvješćuje o igračkama i proizvodima za djecu u nagrađivanome časopisu 'Dr. Toy's Guide' na web adresi www.drtoy.com i u svojoj tjednoj kolumni "Dr. Toy".

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –