Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Boris Kauzlarić

Lovačka kuhinja

  • Nakladnik: Naklada Uliks
  • 07/2006.
  • 240 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9537306038
  • Cijena: 35.84 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Knjiga kuharskih recepata "Lovačka kuhinja", Borisa Kauzlarića, nastala je kao svojevrstan kompendij autorovog dugogodišnjeg rada temeljenog na koliko snažnoj želji i maru da se ugodi njegovu visočanstvu gostu, toliko možda još i više težnji, vođenoj nemirnim duhom, za stalnim istraživanjem usmjerenim ka poboljšanjima i okusa i mirisa i dizajna jela od divljači.

Ova specijalizirana kuharica sadrži stotinjak recepata podijeljenih u četiri skupine: hladna i topla predjela, juhe i temeljci, glavna jela te deserti od šumskog voća, a odlikuju je posebice jednostavnost i nezahtjevnost pripreme, te je stoga, osim u ugostiteljstvu, jednako dobro uporabljiva i u kućanstvima. Autora je u tom smislu vodila, kako je istaknuo, spoznaja da meso divljači kao namirnica više ne podrazumijeva ekskluzivitet, da je ono dostupno širokoj gurmanskoj publici, u svim bolje opskrbljenim trgovačkim centrima.

"Lovačka kuhinja" nastala je, što apsolutno nije bez značaja, već upravo suprotno, u ambijentu kao stvorenom za pisanje takve osebujne knjige, u Gorskom kotaru, s autorovim pogledom na blistava jezera Bajer i Lokvarsko, u kojima se zrcale odsjaji bisernih planina Bitoraja i Risnjaka. Također, šume Gorskog kotara još nastanjuju, kao malo gdje u Europi, brojne vrste divljači, od kojih su "kuhinji najbliži" jelen, srna i vepar, te sve tri vrste velikih europskih zvijeri: medvjed, vuk i ris. Stoga su spoj autorovog goranskog podrijetla i tematike ove knjige posve idealni i jamče svakom njezinom čitatelju ili korisniku kvalitetnu spoznaju u domeni predmetnog interesa.

Boris Kauzlarić ovo je djelo napisao, možda je primjerenije reći stvorio, nadahnut vjerojatno baš svim ljepotama što ga u sredini u kojoj je rođen i u kojoj živi okružuju, te svojom suštinskom karakternom željom za boljim, ljepšim i ukusnijim na stolu, a kao zaključak ovomu predgovoru mogu samo poželjeti svakom, pa i sebi, da isproba baš sve vrhunske recepte koji su ovdje ispisani srcem koliko i kuhačom. U slast. Željko Raukar

***

Probrani i iskušani recepti u ovoj kuharici pisani su jednostavno i razumljivo, a svaki je popraćen sa slikom serviranog jela. Naučite pripremati ukusna i nezaboravna jela od veprovine, srnetine, jelena, fazana, prepelice i ostalih vrsta divljači i obogatite svoj jelovnik zdravim i ukusnim mesom koje je oduvijek zauzimalo posebno mjesto među ostalim vrstama mesa, a koje je danas postalo lako dostupno u svako doba godine. Valja napomenuti kako kuharica slijedi trendove suvremenog kulinarstva.

Boris Kauzlarić vrsni je kuhar, koji, usprkos svojoj životnoj dobi, rođen je 30. siječnja 1966, godine, ima iznimno bogato kuharsko iskustvo stjecano na putničkim i trgovačkim brodovima, a zatim u brojnim restoranima Njemačke i posljednjih nekoliko godina Hrvatske, gdje trenutačno vodi kuhinju vlastitog restorana u Gorskom kotaru. Kauzlarić je kuharsko zvanje, stekao završivši strukovnu školu, a praktično znanje stječe, uz predan rad, i na seminarima Hrvatske kuharske akademije te sudjelovanjem na natjecanjima Hrvatskog kuharskog kupa, na kojima redovito ostvaruje zapažene rezultate.

Knjiga " Lovačka kuhinja " prvo je samostalno Kauzlarićevo djelo, a dosad je kao koautor sudjelovao u realizaciji uspješnice "Tradicionalna kuhinja".

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –