Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Tomislav Beronić

Peta dimenzija : Tamo gdje činjenica da se nešto dogodilo uvijek ostaje nepromijenjena

  • Nakladnik: Beletra
  • 07/2018.
  • 286 str., meki uvez
  • ISBN 9789538209031
  • Cijena: 13.27 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

U eksperimenutu s Teslinim zavojnicama i bežičnim prijenosom električne energije, mlada znanstvenica Dorothea Eden okriva ulaz u petu dimenziju - energetski prostor u kojem su zabilježena sva sjećanja čovječanstva. U dimenziji izvan prostorvremena otkriva da može komunicirati s tektonima – znanstvenicima i mudracima koji su svojim djelovanjem unaprijedili civilizaciju. Vibracije u tektonskim prolazima bude moćnu silu Dinamisu koja nastoji zatvoriti tektonske prolaze, stoga niz nesreća vezanih uz istraživanje pokreće policijsku istragu i prisiljava Dorotheu na oprez...

Kombinirajući spisateljsku vještinu s tehničkim znanjima, povijesnim istraživanjima i duhovnom znatiželjom, Tomislav Beronić konstruirao je intrigantan znanstveno-fantastični roman koji je nagradom publike Artefakt na prošlogodišnjem RIKON-u. "Peta dimenzija" čitatelja vodi na istraživanja po najatraktivnijim povijesnim destinacijama Europe i svijeta jer glavna junakinja pronalazi tektonske portale u Švedskoj, u Jeruzalemu te u Ninu kod Zadra. Ulazak u dimenziju izvan prostorvremena istodobno omogućuje komunikaciju s najutjecajnijim osobama epoha - Isaacom Newtonom, Hypatijom, Ibn Sinom, Jeshuom… 

Tomislav Beronić (Vukovar, 1965.) Djetinjstvo je proveo u Borovom Naselju u kojemu je završio i osnovnu školu. Maturirao je u matematičkoj gimnaziji u Vukovaru, nakon čega odlazi na tada obvezno služenje vojnog roka. Kao dječak i mladić često je s roditeljima plovio Dunavom, rado kampirao i lovio ribu. Aktivno se bavio nogometom u tada respektabilnom klubu NK Borovo, a kao tinejdžer završio je obuke za pilota jedrilice i padobranca. Zrakoplovstvo napušta odlaskom na studije matematike i prometa u Zagrebu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –