Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Wolf Erlbruch

Patka, Smrt i tulipan

  • Nakladnik: Ibis grafika
  • Prijevod: Krešimir Krnic
  • 11/2018.
  • 32 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789537997441
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Priča "Patka, Smrt i tulipan" njemačkog ilustratora i pisca Wolfa Erlbrucha govori o patki koja sretne smrt koja je, ispostavlja se, prati cijeli njezin život. Isprva prestravljena pojavom smrti u svojoj blizini, Patka polako i oprezno upoznaje Smrt. Cijelo ljeto provode zajedno na jezeru, igraju se, ali vode i razgovore o životu i smrti, iz kojih i jedna i druga mnogo toga nauče.

Nelagoda na početku s vremenom će nestati, a odnos između dvaju neobičnih likova razvit će se u prijateljstvo i prihvaćanje činjenice da je smrt sastavni dio života.

"Patka, Smrt i tulipan" poetska je priča o životu koja će vas oduševiti jednostavnošću i senzibilnošću. Priča je to koja nam želi dati jednostavne, ali poticajne odgovore na pitanja koja djeca često postavljaju, a odrasli uglavnom šute.

Njemački ilustrator i pisac Wolf Erlbruch pored brojnih nagrada, osvojio je 2017. godine najveću nagradu za dječju književnost u svijetu – Astrid Lindgren. Erlbruch, koji je nekoliko puta nominiran za nagradu, vrlo je cijenjen u dječjoj književnosti u Njemačkoj. Napisao je 10 knjiga i ilustrirao gotovo 50 knjiga drugih autora.

Smrt je jedna od glavnih tema u Erlbruchovim knjigama. O njoj govori lako, iskreno i inteligentno, bez pretjerane sentimentalnosti.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –