Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Domagoj Jakopović Ribafish

RokOtok

  • Nakladnik: Edicije Božičević
  • 06/2019.
  • 66 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789537953911
  • Cijena: 6.64 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Domagoj Jakopović Ribafish hrvatskoj je javnosti poznat kao gurman, pivopija, novinar, profesor, putnik, zabavljač, urednik, plivač, i tko zna što sve još ne. U dugoj i bogatoj karijeri radio je za niz medijskih kuća, a odnedavno se skrasio u Gastro.hr-u kao glavni urednik. Unatoč uspješnoj karijeri, 2018. godine izgubio je, kako sam kaže, ono najvažnije u životu – jedino dijete, sina Roka. Kao posvetu prerano preminulom sinu, odlučio je pokrenuti projekt #RokOtok, sa svrhom promicanja zdravog života djece te poticanja trajne i plodne komunikacije između djece i roditelja. Glavni cilj projekta jest spojiti sve hrvatske naseljene otoke plivačkim maratonom koji će trajati čak tri ljeta, a počinje u subotu, 6. srpnja 2019. godine. Uz plivanje i druženje s djecom na otocima, jedan od rezultata projekta #RokOtok je i ova knjiga.

U knjizi "RokOtok" Ribafish govori o ocu (Ernestu) i sinu, koji zajedno putuju i otkrivaju nove svjetove. Kada sin premine, otac putuje po obalama koje su zajedno posjećivali i u šumu morskih školjki pokušava komunicirati sa svojim sinom. Sljedeći tragove koje mu sin ostavlja na morskim obalama, Ernest će putovati diljem svijeta, od Niagare i Zanzibara do Japana, ali i vratiti se do Proizda, na kojem će odlučiti krenuti u plivački pothvat u spomen na svoga sina.

Ribafish je u ovu kratku knjižicu, ispisanu kao niz dijaloga oca na „ovoj strani“ i sina „na onoj“, unio svu širinu i jasnoću očinske ljubavi prema jedinom djetetu, pritom izbjegavši patetiku i klišeje. Razumijevanje između oca i sina potiče čitatelja da se osvrne i zamisli kakav kontakt ima sa svojim najbližima i koliko na tom kontaktu i komunikaciji treba konstantno raditi.

Domagoj Jakopović Ribafish profesor je geografije i zaljubljenik u putovanja, hranu i plivanje. Rođen je u Zagrebu, gdje živi i radi, a u slobodno vrijeme putuje gdje god stigne. 2018. godine ostao je bez sina, Roka, a godinu dana kasnije pokrenuo je projekt #RokOtok, o putovanjima i razgovorima sa svojim sinom. Ova knjižica jedan je od rezultata toga projekta.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –