Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Dragana R. Tafra

Tajkunova kći : U ljubavi, ratu i ortačkom kapitalizmu sve je moguće

  • Nakladnik: Beletra
  • 09/2019.
  • 336 str., meki uvez
  • ISBN 9789538209185
  • Cijena: 13.27 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Jelenu, lijepu i obrazovanu kćer najbogatijeg tajkuna u regiji po povratku s londonskog magisterija dočekuje kriza u očevu koncernu. Razočarana u ljubavi i šokirana istinom o svom podrijetlu, potpuno se predaje poslu i održavanju na životu tvrtke ne birajući pritom sredstva. Svojom domišljatošću i šarmom osvaja sve one koji joj trebaju kako bi postigla svoj cilj. Računi ipak dolaze na naplatu i nitko više ne može spriječiti pad tajkunova carstva...

Roman “Tajkunova kćiDragane R. Tafra vodi nas u svijet obiteljskih vila, privatnih aviona, dijamantnog nakita i skupih automobile kojima se razmeću novi balkanski bogataši, posežući za privilegijama svjetske elite. Kroz ljubavnu dramu i sudbinu tranzicijske princeze, roman ispričan kroz smijeh i suze, prikazuje kritičnih devet godina tajkunskog carstva i opisuje odnose i način poslovanja koji su moćnima donosili golema bogatstva, ali i koji su, jasno je na kraju, prohujali s vihorom. 

U pogovoru Hana Konsa zaključuje da je Dragana R. Tafra napisala višestruko slojevit roman čiji podtekst ovisi o mentalnom sklopu čitatelja, kao i o tome koliko prati društveno-politička zbivanja. “Je li to politički roman, ljubavni, kriminalistički, roman o gospodarskom kriminalu, roman o tranziciji, roman o kapitalizmu ili uvid u svijet kapitala i moći ili naprosto roman o odrastanju, koje se može dogoditi, neovisno o dobi pojedinca, društva ili naroda” – pita se Hana Konsa te ustvrđuje: “Ovo je roman novog doba, usudila bih se reći čak... budućih generacija”.

Dragana Radusinović Tafra rođena je 1979. godine u Puli. Završila je Opću gimnaziju Pula i diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Kao novinarka i reporterka sudjelovala je pokretanju i radu značajnih poslovnih medija poput Poslovnog dnevnika, tjednika Lider i hrvatskog izdanja američkog časopisa Forbes koji je na domaćem tržištu izlazio osam godina. Zapažene novinarske analize poslovanja velikih i malih hrvatskih kompanija te priče o istaknutim ljudima domaćeg biznisa i njihovim poslovnim filozofijama pisala je za Jutarnji list i magazin Globus. Danas piše kolumnu “Liberalna kapitalistica” za portal Direktno i surađuje s magazinom Start.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –