Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Gordana Varošanec-Škarić

Forenzična fonetika

  • Nakladnik: Ibis grafika
  • 12/2019.
  • 315 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789537997632
  • Cijena: 147.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Djelo "Forenzična fonetika" Gordane Varošanec-Škarić temeljito na znanstven način pokriva područje forenzične fonetike, izvrsno uravnotežuje omjer između pregledanih tema i vlastitih eksperimenata koji su važan znanstveni doprinos u ekspertnom prepoznavanju govornika hrvatskoga jezika.

Knjiga nenametljivo svjedoči o vrhunskoj erudiciji autorice o predmetu forenzične fonetike i šire, ali pokazuje i znanstvenu energiju koja će ovim djelom zasigurno pridonijeti razvoju fonetike u nas. Osim fonetičarima, djelo može biti korisno i drugim filolozima i ekspertima iz drugih područja.

Dr. sc. Velimir Piškorec

Gordana Varošanec-Škarić redovita je profesorica u trajnom zvanju na Odsjeku za fonetiku Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Predaje na svim razinama studija, a na doktorskom studiju lingvistike predaje Retoriku znanosti. Objavila je brojne znanstvene radove i nekoliko znanstvenih ("Timbar", "Fonetska knjiga glasa i izgovora") te uredničkih ("New Insights into Rhetoric and Argumentation") knjiga. Vodila je brojne znanstvene projekte, uključujući one iz forenzične fonetike.

Dobitnica je nagrade za znanstvenu izvrsnost Filozofskog fakulteta 2011. Bila je predsjednica programskog odbora iz forenzične akustike i fonetike (IAPFA 2017).

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –