Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Susanna Mattiangeli Mariachiara Di Giorgio

Tko je Antonio?

  • Nakladnik: Ibis grafika
  • Prijevod: Ana Badurina
  • Ilustracije: Mariachiara Di Giorgio
  • 05/2020.
  • 32 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789537997748
  • Cijena: 13.27 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Tko je Antonio? Iz naslovnice slikovnice, na kojoj se pojavljuje osam slika Antonia, moglo bi se reći da je dijete. Normalno dijete koje skače, čita, boji se i skriva se kad se boji. Otvaranjem korica, otkrivamo da je malo reći da je Antonio jednostavno dijete. U stvari, kad je s mamom i tatom, Antonio je sin, s bakom je unuk, s tetom nećak, a s rođacima rođak. U vrijeme nogometa je napadač, u autobusu je putnik, ali i majmun koji visi na drveću tropske šume…

Antonio je dječak koji stvarno ima mnogo uloga – sin, unuk, nećak, rođak, učenik, plivač… A tko je on za pripovjedača? Onaj koji zaboravlja šiljilo, koji se voli igrati skrivača, ali prije svega njegov je najbolji prijatelj!

Narativ kojem pristupamo je apstraktan, djetetu ga nije jednostavno razumjeti na prvi pogled: nije odmah jasno kuda će vas ono što čitate odvesti. Nakon čitanja nekoliko stranica, shvaća se jednostavnost teksta i prirodnost kojom je opisan Antonio i njegovi različiti aspekti u svakodnevnom životu.

Ilustracije dodaju elemente koji privlače pažnju i bude maštu čitatelja koji ih promatra: ormar koji se otvara u nepoznati svijet, šarena čudovišta s kioska koja ožive i postanu prijatelji za igru ili Antonio – glumac koji čita priče naglas raznim likovima.

Susanna Mattiangeli, vrsna talijanska autrica, vodi radionice za djecu, drži radionice kreativnog pisanja, crtanja i izrađivanja lutaka. Napisala je nekoliko odličnih slikovnica i 2018. dobila najznačajniju talijansku nagradu za dječju književnost – Nagradu Andersen za pisca godine.

Mariachiara Di Giorgio studirala je ilustraciju u Rimu i Parizu. Svestrana umjetnica koja se bavila raznim dizajnerskim poslovima prije nego se 2012. posve posvetila ilustriranju knjiga. Njezini radovi dvaput su izloženi na Sajmu dječje knjige u Bologni i na 58. izložbi The New York Society of Illustration.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –