Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Kadri Lepp Piret Niinepuu-Kiik

Pripovijest o mišu, koji nije imao sanjke

  • Nakladnik: Ibis grafika
  • Prijevod: Boris Vidović
  • Ilustracije: Piret Niinepuu-Kiik
  • 06/2020.
  • 24 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789537997854
  • Cijena: 80.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

U šumi je pao prvi snijeg i sve životinje krenule su na sanjkanje. Mali miš više od svega na svijetu želio se sanjkati s ostalima, ali nije imao sanjke. Tužno je promatrao vrh brijega s kojeg su se čuli dječji smijeh i vrištanje, te svjetlucao snijeg koji je prštao iza sanjki.

I mrzovoljna stara kornjača nije se sanjkala. Ona je stajala u podnožju brda i ljutito promatrala graju na vrhu brda. A onda je čula potiho šmrcanje i u snježnom nanosu pored sebe primijetila je mišića.

Kada je čula što ga tišti, kornjača mu obeća da će mu ispuniti želju ako joj pomogne da se popne na vrh brda. Kornjača je bila vrlo stara i penjala se sporo, tako da je put do vrha dugo trajao.

No nagrada je bila vrijedna toga, jer su pomogli jedno drugome i proveli najljepši dan u životu penjući se i spuštajući niz brijeg.

"Pripovijest o mišu koji nije imao sanjke" topla je zimska priča koja govori kako možemo pomoći jedni drugima u ostvarenju želja i ciljeva. Prikazuje kako su nesebičnost i pomaganje drugima vrlo vrijedne vrline koje valja posjedovati.

Priča obiluje nježnim i dopadljivim ilustracijama još jedne velike estonske umjetnice Piret Niinepuu-Kiik.

Kadri Lepp estonska je glumica i dječja spisateljica. Diplomirala je na Višoj školi scenskih umjetnosti Estonske glazbene akademije, a nakon toga počinje raditi u kazalištu Ugala. Dosad je objavila tri knjige za djecu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –