Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Piret Jaaks Marju Tammik Boris Vidović

Mamin zmaj

  • Nakladnik: Ibis grafika
  • Ilustracije: Marju Tammik
  • 06/2020.
  • 36 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789537997847
  • Cijena: 11.95 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Zmaj živi unutar moje mame. Povremeno riga vatru – kao kad mi padne pekmez na pod ili prolijem šalicu kakaa po krevetu ili škarama napravim rupicu u maminoj svečanoj haljini. Zmaju se ne sviđa kada se događaju takve nesreće pa dolazi i viče, pretpostavljam da je sve moja krivica. Mama ne vjeruje da mogu pozvati njezinog zmaja jer samo ona zna čarobne kojima se zmaj priziva. Zapravo, mama ih želi zaboraviti jer ju je zmaj izmorio. Ipak, mislim da je sjajno imati vlastitog zmaja! 

Slikovnica “Mamin zmaj” estonske dramaturginje i spisateljice Piret Jaaks govori o odnosu majke i djeteta kroz djetetove oči, te o tome kako oboje uče nositi se sa svojim emocijama.

Srdačna i draga priča za djecu kroz koju će i roditelji i djeca naučiti da treba pričati o emocijama, o tome kako vlastito ponašanje utječe na tuđe emocije. Spoznajemo da u svima nama postoji zmaj koji ponekad želi vikati i rigati vatru, ali nadamo se da ćemo ga svi u nekom trenutku moći poslati na Mjesec.

Jezik slikovnice je lagan i tečan, simpatičan, smiješan i živahan. Ilustracije su pomalo apstraktne, ali istodobno i bajkovite.

Piret Jaaks, estonska je scenaristica i dramatičarka. Objavljivala je književne i kazališne kritike u kulturnim publikacijama, pisala izvještaje, intervjue, osobne priče i druge članke da mnoge estonske medije. Poznatija je kao dramatičarka, ali piše i kratku prozu i dječje knjige. Članica je Saveza pisaca Estonije, Estonskog udruženja redatelja i dramatičara i Udruženja mladih autora.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –