Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vlasta Golub

Pauline mačke

  • Nakladnik: Ibis grafika
  • Ilustracije: Ana Vujasić
  • 12/2020.
  • 158 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789537997984
  • Cijena: 120.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Radnja romana (za djecu i mlade) "Pauline mačke" autorice Vlaste Golub odvija se za vrijeme ljetnih praznika kada troje prijatelja, Ada, Mihael i Brankec svoju dosadu krate uzbudljivim noćnim pustolovinama koje nerijetko znaju završiti komičnim ishodom. Preokret u njihovu druženju i pomutnja u njihovim međusobnim odnosima događa se kada na scenu stupa ljepotica Leonarda.

Istovremeno s njezinim dolaskom započinje i detektivski dio romana. Osim što nastojimo saznati što se skriva iza njezinih postupaka i lijepog lica, zajedno s glavnim likovima romana otkrivamo i saznajemo mnogo i o njima samima.

Vlasta Golub rođena je u Virovitici gdje i završava srednjoškolsko obrazovanje. Diplomirala je kroatistiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, ali već punih dvadeset i osam godina profesionalno je zaposlena kao glumica u Kazalištu Virovitica. U svojoj dosadašnjoj glumačkoj karijeri igrala je u predstavama za odrasle, jednako kao i u onima za djecu i mlade. ostvarila je više od osamdeset uloga.

Uz svoj glumački  poziv uvijek je gajila ljubav spram književnosti i književnom stvaranju. Rukopis njezina romana namijenjena tinejdžerima “O ljubavi, spletkama i svemu pomalo”  proglašen je najboljim na natječaju “Zvonko” Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade 2016. godine te je u njihovoj nakladi iste godine i objavljen.

Roman "Pauline mačke" Ministarstvo kulture nagradilo stimulacijom svrstavši ga među najbolja književna ostvarenja za 2016. godinu. Roman “Eva, mala žena” objavljen je 2018., također u nakladi  HDKDM-a. Bio je u užem izboru za nagradu Grigor Vitez i u Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –