Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Barbara Kerovec Ekrem Čaušević

Turski i hrvatski u usporedbi i kontrastiranju : Sintagma i jednostavna rečenica

  • Nakladnik: Ibis grafika
  • 04/2021.
  • 319 str., meki uvez
  • ISBN 9789533630021
  • Cijena: 16.72 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Svaka znanstvena monografija o kojemu bilo jeziku napisana na hrvatskome prvorazredno je znanstveno i stručno postignuće od goleme važnosti ne samo za spoznaje o dotičnome jeziku nego i za hrvatski, osobito ako je riječ o jeziku koji hrvatskomu ni genetski ni tipološki nije blizak, premda je s hrvatskim mogao biti u neposrednu dodiru nekoliko stoljeća, kao što je slučaj  turskim. Monografija "Turski i hrvatski u usporedbi i kontrastiranju : Sintagma i jednostavna rečenica" autora Barbare Kerovec i Ekrema Čauševića izrazito je relevantna i za hrvatsku turkologiju, i za kroatistiku, i za hrvatsko poredbeno jezikoslovlje u cjelini, ponajprije njegov sintaktički dio. Djelo je namijenjeno ponajprije jezikoslovcima koji se zanimaju sintaktičkim temama, kontrastivnim i tipološkim jezikoslovljem – turkolozima, kroatistima i općim lingvistima. (Ivan Marković)

Knjiga detaljno i sustavno obrađuje sintaksu turske jednostavne rečenice i sintagme te obavijesno ustrojstvo jednostavne rečenice u usporedbi s hrvatskim jezikom. U njoj je, u sedam većih i prikladno organiziranih cjelina, izložena opsežna i sustavna analiza relevantnih pitanja koja se tiču sintakse turske sintagme i jednostavne rečenice kao što su klasifikacija sintagmâ i jednostavnih rečenica, rečenične funkcije, odnosi nadređenih i podređenih članova unutar rečenice i sintagme, pravila njihova nizanja i dr. (Marta Andrić)

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –