Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Branka Žodan Valentina Supanz Marinić

Strka u galeriji slika

  • Nakladnik: Ibis grafika
  • Ilustracije: Valentina Supanz Marinić
  • 12/2020.
  • 37 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789537997915
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

- Četiri stabla, tri grma i ledina, ali ja nisam poljski miš pa me to ne zanima. Ali ona tamo slika sa sirom, ta mi se sviđa!
- Sir, grožđe, pola dinje, čaša i srebrna žlica. Miško, takva slika se zove mrtva priroda.
- Mrtva priroda? To si sad izmislila! E, jesi mudrica!
- Nisam izmislila. Vidiš da je sve neživo, stvari i jelo.
- Zgodno! Sviđa mi se ta mrtva priroda, a najviše sir! Malo sam se umorio pa ću sjesti.

Kad mišica Šimica povede svog malog brata Miška Mihovila u galeriju slika, i ne sluti da će se taj posjet pretvoriti u uzbudljivu pustolovinu. Dok mu tumači osnovne slikarske pojmove, Miško doživljava slike sasvim na svoj način.

Branka Žodan diplomirala je engleski i francuski na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Desetak godina je u Školi stranih jezika u Varšavskoj 14 radila kao nastavnik i podučavala razne dobne skupine, uključujući i male polaznike u dječjim vrtićima. Prevodila je s engleskog i francuskog od studentskih dana, prvo publicistiku a zatim književne tekstove. Okušala se i u prijevodu poezije, s osobitim interesom za šaljivo i apsurdno. Postala je član Društva hrvatskih književnih prevodilaca i stekla status slobodnog umjetnika. Osim za izdavačke kuće, prevodila je i za Hrvatski radio, osobito za Treći program i za Dramski program. Dramatizirala je niz pripovijedaka i napisala stanovit broj tekstova koji su s uspjehom emitirani i zatim reprizirani. Ovo je prva priča u stihovima koju objavljuje u obliku slikovnice.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –