Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Benas Bėrantas Vilija Kvieskaitė

Baubauk

  • Nakladnik: Ibis grafika
  • Ilustracije: Vilija Kvieskaitė
  • 05/2021.
  • 34 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533630052
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Ovo je već druga zajednička slikovnica mladih autora – pisca Benasa Bėrantasa i ilustratorice Vilije Kvieskaitė, u kojoj najbolji prijatelji vjeverić Jerko i vranić Graco upadaju u nove pustolovine.

Ovaj put, kad su se zaigrali do kasne noći, nestaje im lopta. Možda ju je ugrabio bauk? Ikako sad prevladati strah od bauka – strašnog straha?

Zanimljivo ilustrirana priča neće samo razveseliti i potaknuti na stvaranje novih riječi, već će cijeloj obitelji pružiti priliku za razgovor o strahu – pa čak i najhrabriji žitelji guste šume nečeg se boje.

Najveća Međunarodna knjižnica za mlade, koja se nalazi u Münchenu, svake godine sastavlja i objavljuje prestižan katalog "Bijele vrane" (The White Ravens), u koji odabiru najvrijednije knjige za djecu i mlade, objavljene prethodne godine. Godine 2019. u katalog je, kao jedina iz Litve, uvrštena i slikovnica "Baubauk". 

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –