Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Gülşah Yemen Çağrı Odabaşı

Boja

  • Nakladnik: Ibis grafika
  • Ilustracije: Çağrı Odabaşı
  • 07/2021.
  • 28 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533630229
  • Cijena: 11.95 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Kada promatramo svijet oko sebe, prvo zamjećujemo boje, oblike i zvukove. Naša osjetila su uvijek budna i spremna na nova zapažanja. I iako najčešće ne obraćamo puno pažnje na stvari koje nas svakodnevno okružuju, ne možemo ne zapitati se bismo li trebali učiniti svoj svijet šarenijim.

Slikovnica "Boja" nas na vrlo jednostavan način potiče na upoznavanje neobičnog svijeta boja – iako mislimo da smo ih već sve vidjeli. „Evo što mogu stvoriti bojom!“ – mogućnosti su bezbrojne, dođi i pogledaj. Prolistaj, dobro razgledaj, opusti se. Leti s jarko crvenim pticama među crvenim oblacima! Posjeti žute žabe u žutom jezeru…. potom svojim oštrim okom u narančastoj šumi pronađi poput naranče narančastu lisicu! A zatim uzmi neke svoje boje. Dobro ih promućkaj i naslikaj najšareniju i najljepšu sliku na svijetu – sliku prijateljstva i mašte.

Ova je slikovnica izvrsno pomagalo u upoznavanju okoline najmlađih čitatelja i spoznavanja fenomena boje onih malo starijih. Također, ova je slikovnica poticaj odraslim čitateljima da uzmu predah i dive se ljepotama koje ih okružuju.

Iako se čine jednostavne, boje mogu biti vrlo komplicirane, no ilustrator Çağri Odabaşi svojim nas je ilustracijama nagovorio da uzmemo ponuđenu priliku i pobjegnemo u svijet potpuno običnih i vrlo neobičnih boja.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –