Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Petr Stančík

H2O i tajna vodena misija

  • Nakladnik: Ibis grafika
  • Prijevod: Sanja Milićević Armada
  • Ilustracije: Galina Miklínová
  • 09/2021.
  • 79 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533630298
  • Cijena: 13.27 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

"Hugo je iz škole baš išao na trening borilačkih vještina Bijesna orhideja kad je ugledao nešto neobično. Pločnikom je užasno brzo prašio sitni dječak, a kapa s ventilatorom na solarni pogon na njegovoj glavi, naočale s rupicama na pjegastom nosu i ruksak u obliku rakete na leđima skakali su tako divljački da ih je morao pridržavati kako ne bi sletjeli s njega na tlo. No imao je samo dvije ruke, a kapa plus naočale plus ruksak daju ukupno tri, tako da se stalno morao rukama prebacivati s jednoga na drugo i s drugoga na treće. To je igledalo užasno smiješno, ali samo do trenutka kad se otkrilo zbog čega dječak toliko juri. Iza ugla se pojavila skupina po lošem poznatih Poštovatelja plavoga Bafometa i oni su naganjali dječaka. Imati Poštovatelje za leđima svakako je dobar razlog za bijeg." (ulomak iz knjige)

Hubert, Hugo i Ofelija učenici su osnovne škole Eveline Saturejkove u Pragu. Iako žive u vrijeme vladavine interneta njihovi životi prepuni su akcije jer imaju osjećaj za stvarnost od kojeg većina strahuje. Kad mračne snage počnu bjesnjeti u gradu, oni stvaraju superherojsku ekipu H2O koja je naziv dobila na temelju početnih slova njihovih imena. 

H2O je naoružan svojom hrabrošću i dubokim žarom. Kako bi spasili grad od nestašice životvorne tekućine ne ustručavaju se upotrijebiti svoj tehnološki adut: stroj za smanjivanje napravljen od sušila za kosu, zahvaljujući kojem prodiru u mikrosvijet! U podmornici stvorenoj od gumene cjevčice ovaj trojac već juri u avanturu!

Petr Stančίk (1968.) piše za male i velike čitatelje. Djeci su namijenjene horor bajka "Ctiborove pustolovine u podzemlju" (2013.), četiri napete avanture Jazavca Chrujde (2014.-2017.) i knjiga "O rupi iz lijevka" (2016.), koja ima izdubljenu pravu rupu, kroz koju možete, recimo, slamkom piti sok. za odrasle je napisao knjige "Perak" (2018.), "Mlyn na mumie. Převratn odhaleni komisaéře Durmana" (2014. nagrada Magnesia Litera 2015. za prozu) i "Anděli vejce". Još kao dijete čeznuo je za tim da ima vlastitu džepnu podmornicu, ali nikad je nije uspio izraditi, tako da je barem o tome napisao ovu knjigu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –