Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Rui Zink

Priručnik za dobrog fašista

  • Nakladnik: Meandarmedia
  • Prijevod: Tanja Tarbuk
  • 06/2022.
  • 170 str., meki uvez
  • ISBN 9789533343068
  • Cijena: 19.78 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Rui Zink analizira aktualnu situaciju u svijetu, proučava sve što se zbiva i zaključuje da nakon stotinjak godina ideologija koja je zasjenila svijet i bila odgovorna za neke od najmračnijih epizoda svjetske povijesti ponovno zadobiva sljedbenike. Suočen s nemogućnošću da sam utječe na tok čovječanstva, autor poziva čitatelje na zajedničko promišljanje i izaziva ih da ovu knjigu čitaju na jedan od dva načina, kao upozorenje o porastu fašizma i o tome kako svi mi pridonosimo njegovoj propagandi ili kao jednostavan priručnik koji će čitateljima pomoći otkriti dobrog fašista koji se nalazi u svakome od nas – računajući na pomoć fašistometra sastavljenog od 14 pitanja. Koliko je fašista u vama? Je li fašizam među nama ili u nama?

"Priručnik za dobrog fašista" sažetak je o porastu fašizma podijeljen u 100 lekcija dostupnih učenicima na svim razinama. Neki će reći da je ova knjiga podsjetnik na rastuću snagu neofašizma, koja poziva na hitno razmišljanje o tome kako svi mi pridonosimo propagandi ove ideologije. A neki da je ova knjiga samo ono što jest: priručnik s uputama koji će čitatelju pomoći da otkrije dobrog fašista u njemu samome i kako ga bolje hraniti, koje vitamine uzimati, koje vježbe provoditi da ga usavrši. Za dobrobit nacije, očito.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –