Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Christian Guay-Poliquin

Lelujave sjene

  • Nakladnik: Hena com
  • Prijevod: Dalibor Joler
  • 11/2023.
  • 296 str., meki uvez
  • ISBN 9789532594553
  • Cijena: 21.90 eur
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Dugoročni nestanak struje u neimenovanu području potpuno je promijenio život zajednice. Ljudi napuštaju naseljena mjesta odlazeći u prirodu, gdje su im šanse za preživljavanje veće. Iscrpljena i oslabjela, junaka romana pratimo u neumornu kretanju gustom šumom, gdje se u različitim vremenskim prilikama snalazi kako zna i umije. Izbjegavajući različite opasnosti – i zvijeri i ljude koji onuda prolaze – on traga za svojom obitelji, koja se nastanila u kolibi na jezeru i organizirala novi život. I dok spočetka pješači posve sam, uskoro mu se u pustolovini pridružuje Olio, tajanstveni i vrlo snalažljivi dječak koji je izgubio svoje roditelje. Put muškarca i djeteta pun je prijetnji, a one ne prestaju čak ni nakon što stignu do odredišta.

Lelujave sjene“ višestruko nagrađivana kanadskog autora Christiana Guay-Poliquina svojevrstan su nastavak atmosferične uspješnice „Težina snijega“, u kojemu autor i nadalje, bogatim i promišljenim jezikom, istražuje granice ljudske izdržljivosti u izvanrednim društvenim uvjetima.

Iz medija:

Potraga kroz šumu punu opasnosti, nužna savezništva i umijeće preživljavanja u središtu su ove vrlo precizno ispisane priče.
Journal de Quebéc

Kakav bi bio naš život bez izvora energije koji društvu omogućuju normalno funkcioniranje? Christian Guay-Poliquin dovodi nas u ovaj paralelni svemir u kojem je život u društvu poremećen sveopćim nestankom struje. (…) Vješto pisanje Christiana Guay-Poliquina tjera nas na razmišljanje o našem odnosu prema prirodi, obitelji i našim životnim izborima.
La Presse

Ova distopija, koja okrutno rezonira sa sadašnjošću, suptilno dovodi u pitanje naš odnos prema drugima i planetu. Također se vrlo inteligentno bavi generacijskim sukobima. Likovi su ocrtani s finim detaljima, a narativni mehanizam, prepun blistavih slika i elokventnih tišina, doista je vrijedan divljenja.
Le Devoir

Christian Guay-Poliquin (Saint-Armand, 1982.) vrhunski je kanadski književnik mlađe generacije. Živi i radi u Kanadi, a trenutno je u procesu pisanja doktorskoga rada. Dosad je objavio dva romana: "Le fil des kilométres" (2013.) i "Težina snijega" (2016.). Njegov drugi roman, "Težina snijega", prepoznat je od strane čitatelja i književnih kritičara te mu je priskrbio mnoge nominacije i književne nagrade, kao što su Prix du Gouverneur général du Canada (2016.), Prix des collégiens (2017.), Prix France-Québec (2017.), Prix Ringuet de l’ Académie des lettres du Québec (2017.) i Prix littéraire des lycéens AIEQ (2017.). Prema romanu se priprema i film u Francuskoj.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –