Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Ðurđica Stuhlreiter

Zvijezde i zvjezdice

  • Nakladnik: Znanje
  • 12/2005.
  • 104 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9531955581
  • Cijena: 88.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Nova knjiga Ðurđice Stuhlreiter namijenjena je nešto mlađim čitateljima. U bajkovitom tekstu zvijezde i zvjezdice padaju na Zemlju iz svemirskih prostranstava kako bi ljudima, tim neobićnim bićima, ispunile njihove želje, koji put neobične i zahtjevne, koji put male i jednostavne, ali dovoljne za sreću. Spisateljica dobro poznaje dječju znatiželju za otkrivanjem i piše toplo i maštovito…

Đurđica Stuhlreiter rođena je u Novoj Gradiški 1961. godine. Nakon završene gimnazije u rodnom gradu studirala je i diplomirala hrvatski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Osijeku, a završila je i studij defektologije i logopedije. Radila je u izbjegličkom centru na zbrinjavanju prognanika i izbjeglica, kao novinar i lektor te predavala hrvatski jezik u hrvatskim odjelima gimnazije u Subotici. Piše i objavljuje tekstove namijenjene mladim i nešto starijim čitateljima te objavljuje u raznim časopisima. Zastupljena u nekoliko čitanki za učenike osnovnih škola.

Djela su joj ušla u uži izbor za nagrade Anto Gardaš i Grigor Vitez, a roman "Juma" dobio je Nagradu Mato Lovrak kao najbolji roman za djecu i mlade na hrvatskom jeziku u 2007.

Objavila: "Kišna kap" (slikovnica), Zagreb, 2001., "Biser iz parka" (roman za djecu), Zagreb, 2004., "Zvijezde i zvijezdice" (suvremene bajke), Zagreb, 2005., "Juma" (roman za djecu), Split, 2007., "Leona i pernata rugalica" (roman za djecu), Znanje, Zagreb, 2009., "Kao da se ništa nije dogodilo" (pripovijetke za mlade), Algoritam, Zagreb, 2012., "Gašpar i prijatelji" (roman za djecu i mlade), Naklada Bošković, Split, 2016., "Sonata" (roman), V.B.Z., 2020.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –