Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Davor Šalat

Uspavanka pod pepelom

  • Nakladnik: Društvo hrvatskih književnika
  • 12/2005.
  • 84 str., meki uvez
  • ISBN 9536810646
  • Cijena: 7.96 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Davor Šalat (Dubrovnik, 1968.) piše poeziju, pjesme u prozi, eseje i književne kritike te prevodi sa španjolskog jezika. Godine 1991. dobio je nagradu »Goran« na natječaju za mlade pjesnike u okviru pjesničke manifestacije »Goranovo proljeće«. Objavio je četiri zbirke pjesama: "Unutarnji dodir" (2006.), "Sanjarije krhkog sunca" (1995., 2006.), "Košulja tišine" (2001., 2006.) i "Smrt je pitomija zvijer" (2006.).

Godine 2006. objavljene su mu i izabrane pjesme "Ruža na vjetrometini" i knjiga književnih kritika "Obostrani svijet", a godine 1999. preveo je zbirku pjesama španjolskog nobelovca Juana Ramona Jimeneza "Vječnosti".

Pjesme su mu prevođene na engleski, španjolski i litvanski jezik, a sudjelovao je i na mnogim pjesničkim festivalima. Izvršni je urednik časopisa za međunarodnu književnu suradnju »Most/The Bridge«, kojeg objavljuje »Društvo hrvatskih književnika«.

Davor Šalat rođen je u Dubrovniku 1968. godine, a cijeli je život proveo u Zagrebu, gdje je na Filozofskom fakultetu diplomirao komparativnu književnost te španjolski jezik i književnost. Radi kao novinar i urednik na Hrvatskom radiju – Radiju Sljeme. Objavio je šest zbirki pjesama: "Unutarnji dodir" (1992.), "Sanjarije krhkog sunca" (1999.), "Košulja tišine" (2002.), "Uspavanka pod pepelom" (2005.), zajedno s Lanom Derkač – "Murmullo sobre el asfalto" (Meksiko, 2008.) i "Tumačenje zime" (2009.). Objavio je i pet knjiga eseja i kritika, uglavnom o suvremenim hrvatskim pjesnicima: "Odgođena šutnja" (2007.), "Posrtanje za alibijem" (2011.), "U tigrovoj kući" (2012.), "Zrcalni ogled" (2014.) i "Skeniranje vjetra" (2016.).

Godine 1991. dobio je nagradu Goran za mlade pjesnike u okviru pjesničke manifestacije Goranovo proljeće. Godine 2015. za knjigu "Zrcalni ogled" dobio je nagradu Julije Benešić u Đakovu za najbolju zbirku kritika. Preveo je i objavio zbirku pjesama španjolskog nobelovca Juana Ramóna Jiméneza "Vječnosti" (2001.) te cikluse pjesama Víctora Rodrígueza Núñeza, Manuela Altolaguirrea i Francisca Domenea. Priredio je izbore iz poezija Željka Sabola, Ante Stamaća, Branimira Bošnjaka, Gojka Sušca, Dubravka Škurle i Zvonimira Goloba, kao i panorame suvremenog hrvatskog pjesništva na engleskom i njemačkom jeziku (zajedno s Borisom Perićem), te suuredio antologiju Međunarodnog pjesničkog festivala u Zagrebu "Kairos u Zagrebu/Kairos in Zagreb" (2006.).

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –