Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
David Šporer

Novi historizam : poetika kulture i ideologija drame

  • Nakladnik: AGM
  • 06/2005.
  • 266, meki uvez
  • ISBN 9531742448
  • Cijena: 17.12 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Mjesto je ovo opisa i kritičke analize ključnih teza najvažnijih radova novog historizma. Autor obrazlaže u čemu je novina novog historizma, zašto on nije naprosto povratak starom pozitivizmu i koje on nove mogućnosti otvara u metodologiji i epistemologiji proučavanja povijesti i književnosti.

David Šporer rođen je u Rijeci 1973. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu diplomirao filozofiju i komparativnu književnost. Magistrirao je 2003., a doktorirao 2006. godine, i predaje na Odsjeku za komparativnu književnost Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

Sudjelovao je u izradi priručnika skupine autora "Lektira na dlanu: I i II" (Sysprint, 2000-02.) i objavio knjige „Novi historizam: poetika kulture i ideologija drame“ (AGM, 2005.), „Poetika renesansne kulture: novi historizam (zbornik)“ (Disput, 2007.), „Status autora. Od pojave tiska do nastanka autorskih prava“ (AGM, 2010.) te „Uvod u povijest knjige. Temelji pristupa” (Leykam International, 2015.).

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –