Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Isaac Asimov

Rub Fondacije

  • Nakladnik: Izvori
  • Prijevod: Nada Mihelčić
  • 09/2006.
  • 366 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9532032606
  • Cijena: 19.91 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Svi u Prvoj Fondaciji su mišljenja da je Druga Fondacija uništena, a samo je vijećnik Golan Trevize uočio da sa Seldonovim planom nešto nije u redu te da će tajanstvena Druga Fondacija preuzeti vlast čim se utemelji novo Carstvo. Gradonačelnica Terminusa, središta Prve Fondacije, šalje Trevizea kao mamac na Trantor.

S njim putuje i povjesničar Pelorat, čija je opsesija pronaći tajanstveni planet Zemlju s koje, prema legendama, navodno potječe ljudska rasa. No umjesto na Trantor, oni odlaze na jedan svijet te otkrivaju nešto što je za budućnost Galaktike neizmjerno važnije od sitnih nadmetanja ljudi iz Prve i Druge Fondacije.

Isaac Asimov, jedan je od najpoznatijih i najčitanijih pisaca znanstvene fantastike. Rodio se u ruskom mjestašcu Petrovsku 1920. godine. Već 1923. s roditeljima emigrira u SAD gdje je 1949. godine doktorirao kemiju. Njegov spisateljski opus je iznimno obiman, za života je napisao preko 400 knjiga. "Rub fondacije" ("Foundation’s Edge", 1982) četvrti je dio njegovog poznatog serijala o "fondaciji" iliti "zakladi"

Jedan od najznačajnijih američkih pisaca znanstvene fantastike. 1948. godine doktorira temom iz kemije i zapošljava se kao predavač na Bostonskom sveučilištu, a 1958. napušta posao i potpuno se posvećuje pisanju. Glavna Asimovljeva romansijerska faza pada u 50-te godine kada nastaju njegova najbolja djela. Svojim ciklusom pripovijedaka o robotima "Ja, robot" i trilogijom o galaktičkom carstvu "Zadužbina", znatno je utjecao na teme i konvencije suvremene znanstvene fantastike.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –