Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Alexander McCall Smith

Moralka za ljepotice

  • Nakladnik: AGM
  • Prijevod: Nada Šoljan
  • 09/2006.
  • 207 str., meki uvez
  • ISBN 9531742812
  • Cijena: 14.47 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Neodoljivu Precious Ramotswe, vlasnicu jedine detektivske agencije u Botsvani koja uspješno rješava zagonetne slučajeve služeći se staromodnim priručnikom za detektive, vlastitom mudrošću i poznavanjem ljudske naravi, čitatelji su imali priliku upoznati u romanu «Prva damska detektivska agencija».

U nastavku, «Žirafinim suzama» imali su prilike uživati u novim slučajevima koje je uspješno rješavala i pratiti razvoj njezine veze s dobroćudnim automehaničarom J.L.B. Matekonijem. Treći roman u seriji “Moralka za ljepotice” donosi nove pustolovine mudre detektivke.

***

Alexander McCall Smith profesor je prava na sveučilištu u Edinburghu. Rođen je u današnjem Zimbabveu, a živio je i u Botsvani koju dobro poznaje i voli. Autor je više od pedeset knjiga, među kojima su stručne publikacije «Forenzički aspekti sna» i «Kazneni zakon Botsvane», dječje knjige, kriminalistički romani, pripovijetke o ekscentričnim austrijskim profesorima i o Africi. McCall Smith vrlo je hvaljen i od kritike.

Njegovi su naslovi bili proglašeni knjigama godine od Times Literary Supplementa i New York Timesa, a dobili su i posebne preporuke za čitanje članova žirija za Bookerovu nagradu. Mnogi od njih prodani su u milijunskim nakladama pa su već godinama na vrhovima ljestvica književnih uspješnica. Oženjen je liječnicom i ima dvije kćeri, a u slobodno vrijeme svira fagot u orkestru koji se zove «Jako loš orkestar».

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –