Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Alexander McCall Smith

Žirafine suze

  • Nakladnik: AGM
  • Prijevod: Damir Biličić
  • 12/2005.
  • 228, meki uvez
  • ISBN 953174257X
  • Cijena: 109.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Precious Ramotswe, vlasnica jedine damske detektivske agencije u Botsvani, ponovno pomaže klijentima riješiti probleme koje ih muče: pronalazi odbjeglu suprugu, razotkriva nepoštenu sluškinju i ulazi u trag Amerikancu koji je prije mnogo godina nestao u divljini.

Iako je posvećena profesiji i više od svega cijeni svoju samostalnost, Precious razmatra i ponudu gospodina J.L.B. Matekonija, simpatičnog automehaničara koji je napokon smogao hrabrosti da je zaprosi…

Slučajevi koje ona rješava nisu tipični, njezine su metode nekonvencionalne, a i ona sama sasvim je drukčija od ostalih detektivki: Precious Ramotswe punašna je vlasnica jedine damske detektivske agencije u Botsvani, a zagonetne slučajeve rješava zdravim razumom i dubokim poznavanjem ljudske prirode.

"Žirafine suze" drugi su nastavak u hvaljenoj seriji nesvakidašnjih kriminalističkih romana Alexandera McCalla Smitha koju otvara "Prva damska detektivska agencija", knjiga milenijuma po izboru "Times Literary Supplementa".

Alexander McCall Smith profesor je prava na sveučilištu u Edinburghu. Rođen je u današnjem Zimbabveu, a živio je i u Botsvani koju dobro poznaje i voli. Autor je više od pedeset knjiga, među kojima su stručne publikacije «Forenzički aspekti sna» i «Kazneni zakon Botsvane», dječje knjige, kriminalistički romani, pripovijetke o ekscentričnim austrijskim profesorima i o Africi. Oženjen je liječnicom i ima dvije kćeri, a u slobodno vrijeme svira fagot u orkestru koji se zove «Jako loš orkestar».

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –