Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Jurica Pavičić

Crvenkapica : Triler

  • Nakladnik: V.B.Z.
  • 10/2006.
  • 196 str., meki uvez
  • ISBN 9532016155
  • Cijena: 15.93 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
U novom trileru Jurice Pavičića, "Crvenkapica", tri će glavna lika u samo 24 sata prijeći put od mirne, nevine životne rutine do ekstremnih iskustava žudnje, straha i smrti. Olga Rimer bivša je logorašica i umirovljena znanstvenica. Mare je pobožna djevojka iz dalmatinskog priobalnog mjesta. Vinko je zagrebački taksist koji u fušu trguje antikvitetima. Za ta tri junaka taj će dan početi kao sasvim običan siječanjski dan. Dvadeset četiri sata kasnije, netko će od njih biti mrtav, netko okvavljenih ruku, a život onih koji su opstali više neće biti isti.

"Crvenkapica" je peti roman Jurice Pavičića, autora "Ovaca od gipsa" i "Minute 88". U ovom romanu pisac nanovo tematizira pitanja krivnje, savjesti, odgovornosti, te posljedica koje proizlaze iz ljudskih djela. "Crvenkapica" je roman koji kroz dinamičnu trilersku formu propituje odnos između našeg sjevera i nerazvijenog juga, ali i odnos između dva naraštaja žena: onog stasalog u poslijeratnom komunizmu, i onog oblikovanog u patrijarhalnom, konzervativnom društvu devedesetih. Ispripovijedan dinamičnom montažnom tehnikom, "Crvenkapica" je roman o moći prošlosti koja, u zemljama poput Hrvatske, oblikuje sadašnjost i sudbine živih.

Jurica Pavičić rođen je 1965. u Splitu gdje i danas živi. Diplomirao je povijest i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a od 1989. godine radi kao filmski i književni kritičar te kolumnist različitih novina. Dobitnik je najznačajnijih hrvatskih priznanja za novinarstvo i filmsku kritiku.

Kao književnik debitirao je 1997. socijalnim trilerom "Ovce od gipsa" prema kojemu je snimljen film Svjedoci u režiji Vinka Brešana, koji je igrao u službenoj konkurenciji festivala u Berlinu te je dobio ekumensku nagradu. Za scenarij tog filma Pavičić je na festivalu u Puli nagrađen Velikom zlatnom arenom. 

Uslijedili su romani "Nedjeljni prijatelj", "Minuta 88", "Kuća njene majke", "Crvenkapica", "Žena s drugog kata", "Crvena voda", "Prometejev sin"; zbirke priča "Patrola na cesti", "Brod u dvorištu" te zbirka izabranih priča "Skupljač zmija". Po priči "Patrola na cesti" snimljena je i kriminalistička miniserija u režiji Zvonimira Jurića. Roman "Crvena voda" dobio je nagrade Gjalski i Fric te pet prestižnih nagrada u Francuskoj. Kratke priče i romani prevedeni su mu na engleski, njemački, ruski, talijanski, bugarski, makedonski i francuski. Autor je i više publicističkih knjiga od kojih se izdvaja "Knjiga o jugu".

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –