Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Jurica Pavičić

Kuća njene majke

  • Nakladnik: Europapress holding
  • 08/2005.
  • 158, meki uvez
  • ISBN 9536748347
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Roman «Kuća njene majke» za Pavičića je iskorak u novi žanr - obiteljsku melodramu. U jednom od splitskih prigradskih naselja priprema se gradnja nove crkve. Da bi se crkva sagradila, treba srušiti kuću u kojoj žive samohrana majka i kći Vedrana. Ali, majka krije tajnu zbog koje ne želi prihvatiti selidbu.

Jurica Pavičić rođen je 1965. u Splitu, gdje živi i radi. Autor je triju objavljenih romana: «Ovce od gipsa» (1997.), «Nedjeljni prijatelj» (2000.) i «Minuta 88» (2002.). Roman «Ovce od gipsa» švicarski je časopis Facts 2000. proglasio trećom najboljom knjigom godine na njemačkom govornom području. Prema tom romanu Vinko Brešan snimio je film «Svjedoci», koji je prikazan na Berlinskom filmskom festivalu. Pavičić piše i za kazalište (drama «Trovačica» nagrađena je Nagradom Marin Držić, 1999.).

Jurica Pavičić rođen je 1965. u Splitu gdje i danas živi. Diplomirao je povijest i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a od 1989. godine radi kao filmski i književni kritičar te kolumnist različitih novina. Dobitnik je najznačajnijih hrvatskih priznanja za novinarstvo i filmsku kritiku.

Kao književnik debitirao je 1997. socijalnim trilerom "Ovce od gipsa" prema kojemu je snimljen film Svjedoci u režiji Vinka Brešana, koji je igrao u službenoj konkurenciji festivala u Berlinu te je dobio ekumensku nagradu. Za scenarij tog filma Pavičić je na festivalu u Puli nagrađen Velikom zlatnom arenom. 

Uslijedili su romani "Nedjeljni prijatelj", "Minuta 88", "Kuća njene majke", "Crvenkapica", "Žena s drugog kata", "Crvena voda", "Prometejev sin"; zbirke priča "Patrola na cesti", "Brod u dvorištu" te zbirka izabranih priča "Skupljač zmija". Po priči "Patrola na cesti" snimljena je i kriminalistička miniserija u režiji Zvonimira Jurića. Roman "Crvena voda" dobio je nagrade Gjalski i Fric te pet prestižnih nagrada u Francuskoj. Kratke priče i romani prevedeni su mu na engleski, njemački, ruski, talijanski, bugarski, makedonski i francuski. Autor je i više publicističkih knjiga od kojih se izdvaja "Knjiga o jugu".

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –