Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Michel Lacroix

Ideologija New agea

  • Nakladnik: Litteris
  • Prijevod: Jagoda Milinković
  • 11/2006.
  • 115 str., meki uvez
  • ISBN 9537250148
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
"Dvadeset prvo stoljeće bit će duhovno ili ga neće biti", izjavio je svojedobno Andre Malraux. Poslanje New agea, njegova budućnost sažeta je u ovom proročanstvu. Međutim, u "Ideologiji New agea" Michel Lacroix odlučio je kritički istražiti globalnu, razgranatu, sveobuhvatnu misao New agea, o kojoj se mnogo i ne zna na teorijskom planu, a da istodobno posvuda zapažamo njezinu prisutnost u mnogim sferama svakodnevnog života.

Lacroix joj suprotstavlja vrlo oštroumnu sociološku i filozofsku analizu pokazujući sve opasnosti koje ona nosi glede pojedinca i društva. Iza privlačnog lica New agea, skriva se, prema autoru, totalitarna ideologija koja dovodi u pitanje temelje kulture te politička, demokratska načela Zapada.

Po formaciji profesor filozofije, Michel Lacroix je predavač na Sveučilištu u Evryju i istraživač u CNRS-u. Objavio je poznate knjige: «Kult emocija», «Zlo», «O pristojnosti», «Totalitarna spiritualnost», «New age i sekte», «Načelo Noe».

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –