Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Peter Zilahy

Tri : Priče

  • Nakladnik: Meandar
  • Prijevod: Kristina Peternai
  • 11/2006.
  • 153 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9532062149
  • Cijena: 15.93 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
«Tri» obuhvaća tekstove takve vrste među kojima, osim toga što se radi o mojoj trećoj knjizi, koja se objavljuje 2003. godine, u vrijeme kada je i moj kućni broj i kućni broj moga izdavača upravo 3, na prvi pogled ne postoje nikakve poveznice. Svaki djelić ove knjige nastao je usput, jedan od drugog udaljen i vremenskim i prostornim koordinatama, u različitim dijelovima svijeta. Svaki je tekst naručen, većina naručitelja međusobno se ne poznaje, čak se nikada nisu ni sreli. Izdavač mi je dao tri mjeseca da tekstove posložim u konačan oblik, a posao sam danas uspio završiti. Tako nastao organizam sastoji se iz tri dijela, od kojih svaki sadrži tri teksta. Tri putopisne zgode, tri dnevnika i tri govora napisana povodom nekog otvaranja. Tri je broj Mađara.
Peter Zilahy

Peter Zilahy, rođen 1970. u Budimpešti, svestran je autor koji u svom umjetničkom radu kombinira prozu i poeziju s ilustracijama, fotografijama, digitalnim medijima i performansom. Nakon zbirke poezije «Kip ispod bijele plahte spreman na skok» (Lepel alatt ugrásra kész szobor, 1993), objavio je «Od abecede do žirafe. Posljednji prozor u svijet» (Az utolsó ablakzsiráf, 1998), objavljen također kod nas (Zagreb, Sysprint, 2004).

Taj roman-slikovni rječnik doživio je više izdanja u Mađarskoj i dosad je preveden na 14 jezika, a četverojezični CD nastao na temelju knjige, predstavljen je u više od 20 zemalja. Zilahy je u Njemačkoj objavio još jedno prozno djelo – «Tri» (Drei, 2003). Od 1997. do 1999. godine bio je glavni urednik književnog časopisa koji se objavljuje na Internetu na engleskom i mađarskom – «Link Budapest». Radio je kao urednik u mađarskim nakladničkim kućama Jak i Gondolat. Zilahy je održao i dvije izložbe svojih likovnih radova, u Muzeju Ludwig u Budimpešti (2002) i na njemačkoj Akademie Schloss Solitude (2003).

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –