Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Krešimir Purgar

Preživjeti sliku : Ogledi iz vizualnih studija

  • Nakladnik: Meandar
  • Nakladnik: Meandarmedia
  • 04/2010.
  • 180 str., meki uvez
  • ISBN 9789537355586
  • Cijena: 18.58 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Knjiga Krešimira Purgara "Preživjeti sliku : Ogledi iz vizualnih studija" polazi od pretpostavke da već uvriježeno mišljenje o dvadesetom stoljeću kao stoljeću slike više ne može biti dovoljno čvrstim po­lazištem za definiranje kulture slike i u tisućljeću koje je pred nama. 

S jedne strane, autor želi pokazati da će nam razumijevanje ne­stabilne prirode tradicionalnih medijskih i žanrovskih po­dje­la omogućiti bolji uvid u kaotičnu novu kulturu slike te, s druge strane, ponuditi originalne modele tumačenja nabujale umjetničke proizvodnje.

Koristeći najnovije primjere iz suvremene umjetnosti, književnosti, filma, medijske i popularne kulture, te pozivajući se na povijesno kanonizirana tumačenja vizualnih umjetnosti, autor se vrlo kompetentno i teorijski argumentirano odvažio predstaviti vizualne fenomene naizgled nesvodive na istu interpretacijsku razinu.

Dosljedno koristeći metodologiju vizualnih studija, Purgar želi afirmirati nediskriminacij­ski pristup vizualnosti danas, što je razvidno u podjednako preciznim uvidima i ozbiljnosti koju posvećuje svim objektima svojih rasprava.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –