Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Jean-Christophe Grangé

Carstvo vukova

  • Nakladnik: Edicije Božičević
  • Prijevod: Sanja Beslać
  • 12/2006.
  • 398 str., meki uvez
  • ISBN 9536751291
  • Cijena: 180.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Nakon romana: "Let roda", "Grimizne rijeke" i "Kameno vijeće" dolazi nam četvrti roman, "Carstvo vukova", djelo kojim se Jean-Cristophe Grangé potvrdio u svjetlu najvitalnijih francuskih pisaca trilera nove generacije. Nije slučajno što su ga kritičari po izlasku prvog romana prozvali majstorom "gotičkog trilera", drugim riječima autorom što pedantno, a birajući i donekle zastrašujuće pa i "fantazmagorične" teme, uspijeva osvojiti široki krug čitatelja.

"Carstvo vukova" vraća nas u vrevu pariških ulica i organiziranog kriminala. Kada se Anna Heymes nađe u žarištu čudnovatih okolnosti, iznenadnih gubitaka pamćenja i drugih fobija, ona shvaća da to što joj se događa nije slučajno. Slijede ubojstva, nasilje i tajnovitost organizacije Sivih vukova, desničarske grupacije turskih nacionalista…

Kao i u prethodnim romanima, Grangé vjerno opisuje svijet kriminala i na sreću čitatelja ništa ne prepušta "happy endu". Kad Anna otkrije zapanjujuću istinu o sebi, lov na Sive vukove uveliko kasni. Posljedice su tragične.

Jean-Christophe Grangé rođen je 1961. godine. Prije nego što je pokrenuo vlastitu press agenciju bio je nezavisni novinar. Proslavio ga je drugi roman, triler "Grimizne rijeke", koji se samo u Francuskoj prodao u nakladi od milijun primjeraka te postao međunarodni hit i uspješan film Mathieua Kassovitza (Gotika). Treći roman, "Kameno vijeće, problematizirao je "kingovski" uspješno teme nadnaravnog, ekologije, parapsihologije, obiteljskih frustracija i borilačkih vještina. Grangéov peti roman, "La Ligne Noire", objavljen je u Francuskoj 2004. godine. U Hrvatskoj su do sada objavljeni njegovi romani: "Grimizne rijeke", "Kameno vijeće" i "Carstvo vukova".

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –