Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Jean-Claude Carriere

Izvolite, gospodine Einstein!

  • Nakladnik: Edicije Božičević
  • Prijevod: Mirjana Findri
  • 01/2007.
  • 160 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789536751327
  • Cijena: 21.24 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
E=mc2 . Sve je relativno. Od ove male formule i Einsteinove teorije polazi se na svaku ozbiljniju znanstvenu odiseju. Snaga Einsteinove formule jednako se odražava na budućnost kao nekoć šapat Galilea «Eppour si mouve».

Radnja romana «Izvolite, gospodine Einstein!» krajnje je jednostavna. Mlada djevojka ulazi u zgradu nekog neimenovanog grada Srednje Europe. Uspinje se stepenicama i ulazi u čekaonicu punu neobičnih ljudi. Već nakon par minuta Albert Einstein poziva je k sebi u kabinet. Djevojka reče: «S obzirom da ste zaključili kako vrijeme i prostor ne postoje, odlučila sam Vam vjerovati na riječ i potražiti Vas. Dobro ste učinila. Ponekad moja teorija uistinu funkcionira.» odgovori Albert Einstein, slavni fizičar.

Tako započinje ova duhovita priča o velikom znanstveniku, čija se skromnost, duhovitost i briljantnost te brzina opire svim paradoksima, dvojbama i zabludama što ih čovjek mora proći na svome putu.

***

Jean-Claude Carrière francuski je prozni i dramski pisac te scenarist, rođen 1931. godine. Godine 1957. objavljuje prvi roman «Le Lezard». Šezdesetih godina dvadesetog stoljeća upoznaje jednog od najvećih europskih filmskih režisera, Louisa Buñuela, i s njim započinje dugogodišnju suradnju na scenarijima filmova: «Dnevnik jedne sobarice”, «Ljepotica dana”, «Diskretni šarm buržoazije”, «Taj mračni predmet žudnje”. Nakon Buñuelove smrti, kratko radi u kazalištu s Peterom Brookom, a nakon toga se vraća filmu i pisanju.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –