Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Jill Gregory Karen Tintori

Knjiga imena

  • Nakladnik: Naklada Uliks
  • Prijevod: Nevenka Fabijanić
  • 06/2007.
  • 320 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789537306090
  • Cijena: 25.22 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Kada ga počne proganjati tragedija iz djetinjstva, profesor David Sheperd dolazi do starog teksta za kojega se mislilo da je zauvijek izgubljen. «Knjiga imena» potječe od biblijskog Adama i prema kabalističkoj tradiciji, sadrži imena trideset i šestoro pravednih duša iz svake generacije koji se zovu «Prikriveni». Prema legendi ukoliko se ubije svih tridesetišestoro «Prikrivenih», svijet će propasti. Kada «Prikriveni» počnu umirati neprirodnom smrću, svijet postaje nestabilan: rat u Afganistanu, velike poplave u New Yorku, brutalan napad terorista u Melbournu, eksplozija tankera u Iranu. Uz pomoć zgodne izraelske znanstvenice, stručnjakinje za stare tekstove, David se bori protiv Gnoseosa, tajne vjerske sekte; pokušavajući otkriti kabalističke kodove kako bi spasili «Prikrivene» i svijet. *** Jill Gregory i Karen Tintori su spisateljice koje su objavile brojne knjige i koje su već preko dvadeset godina i najbolje prijateljice. Pojedinačno, Jill piše beletristiku, Karen publicistiku, a pod zajedničkim imenom objavljuju i jedno i drugo. Prvi su puta surađivale na knjizi «What does being Jewish mean?», koja je klasičan osvrt na židovstvo, pružajući odgovore na pitanja o povijesti, kulturi i religiji. Njihov roman iz 1993., «Something Borrowed, Something Blue», objavljen u izdanju Doubledaya napisale su pod pseudonimom i prema njemu je snimljen TV film s Connie Selleccom i Kenom Howardom u glavnim ulogama. Nakon njega je slijedio još jedan špijunski roman, «Catch me if you can», u izdanju Avona 1996.

Jill Gregorvje najprodavanija autorica novina New York Times i USA Today koja je napisala preko trideset romana, kako povijesnih tako i modernih, koji se obraćaju ženskom dijelu čitateljstva. Njezine knjige se izdaju u Japanu, Rusiji, Norveškoj, Švedskoj i Italiji.

Karen, koja je diplomirala novinarstvo na Wayne State Universitv, je zanimljiva govornica koja na svojim čestim putovanjima promovira svoje knjige. Gostovala je i u brojnim TV i radio programima. Dugogodišnja Karenina i Jillina fascinacija konceptom «Lamed Vovnika» - trideset i šest pravednih duša čija dobrota održava svijet - dovela ih je do njihove priče u «KNJIZI IMENA».

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –