Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Daniel Quinn

Moj Ishmael

  • Nakladnik: Dvostruka duga
  • Prijevod: Aleksandra Mihaljević Barlović
  • 09/2007.
  • 244 str., meki uvez
  • ISBN 9789536516942
  • Cijena: 18.58 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Roman «Ishmael» Daniela Quinna osvojio je Turner Tomorrow Fellowship, nagradu za djela fikcije koja nude kreativna i pozitivna rješenja globalnih problema. Taj iznimni roman postao je underground bestseler te potvrda rastućeg duhovnog pokreta. Novi roman Daniela Quinna «Moj Ishmael» nije priča koja slijedi prvoj, već priča koja se odvija istodobno s njom. Saga o Ishmaelu u njoj kreće u iznenađujućem smjeru koji nije najavljen u prethodnom djelu.

Legendarni oglas "Učitelj traži učenika. Potrebna žarka želja za spašavanjem svijeta." nije privukao samo Alana Lomaxa (kojeg čitatelji poznaju kao naratora iz romana «Ishmael») već i dvanaestogodišnju Julie Gerchak, jednu od najzanimljivijih mladih junakinja nakon Huckleberryja Finna - i jednu od Ishmaelovih najzahtjevnijih i najboljih učenica. Nesposoban pronaći opravdanje da je odbije, Ishmael prihvaća težak zadatak rada s dvoje učenika posve različitih karaktera - od kojih jedan (Julie) zahtijeva da ostane nepoznat drugome (Alanu Lomaxu, koji je čitateljima Ishmaela poznat kao narator te knjige). Julie je očito bistra (možda i bistrija od Alana), ali za sobom ima deset godina manje obrazovanja od njega! To znači da Ishmael nipošto ne može s oboje primjenjivati istu strategiju - ili od oboje prihvatiti isti rezultat. Alan i Julie sa svojim učiteljem majmunom ne samo da prelaze različite puteve već i stižu na vrlo različita odredišta.

Ali, Ishmaelov odnos s Julie odlikuje se još jednom osobitošću. Kad se ustrojstvo njegova života počne urušavati, Ishmael mora izabrati kojem će učeniku povjeriti veliku tajnu i veliku zadaću. Iznenađujuće je da ne odabire starijeg, iskusnijeg učenika, već mlađu učenicu. Otkrivajući zadaću i tajnu koje su joj povjerene, Julie piše zaključak sage o Ishmaelu koji će izazvati oduševljenje njegovih poklonika širom svijeta.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –