Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Peter Ward Donald Brownlee

Život i smrt planeta Zemlje

  • Nakladnik: Izvori
  • Prijevod: Darko Bidjin
  • 03/2008.
  • 219 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789532033045
  • Cijena: 21.24 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Koliki je (prosječni) životni vijek miša, čovjeka, slona, to znamo. No koliki je životni vijek jednog planeta? Zemlje, na primjer. Koja su razdoblja njenog života? Hoće li se jednoga dana vratiti ledenjaci? Svi kontinenti srasti u jedan superkontinent? Kad će biti kraj biljnog života, kraj životinja, nestanak oceana? A Sunce, hoće li nas progutati jednoga dana? Kada? Koliko je čovječanstvu još preostalo vremena da uživa u ovom lijepom plavom planetu velikih oceana i bujnog života?


Ova knjiga vrhunskih svjetskih stručnjaka za tu temu odogovara na ta i mnoga druga  pitanja na vremenskoj skali od stotina milijuna i milijarda godina.

***

Peter Ward je profesor geologije i zoologije na Sveučilištu Washington, Seattle. Autor je devet znanstvenih knjiga, među njima i «Metuzalemov trag: Živi fosili i velika istrebljenja» te «Kraj evolucije».

Donald Brownlee je profesor astronomije na Sveučilištu Washington, Seattle, bio je uključen u mnoge istraživačke projekte NASA-e, među njima i analiza uzoraka minerala koje su astronauti donijeli s Mjeseca.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –