Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Zoran Živković

Posljednja knjiga

  • Nakladnik: Izvori
  • 02/2008.
  • 207 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789532033038
  • Cijena: 15.93 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
U knjižari Papirus neočekivano umre jedan kupac. Na prvi se pogled čini da je uzrok smrti infarkt, no autopsija to ne potvrđuje. Prema njoj, nema nikakvih medicinskih razloga za ovu smrt. A uskoro još dva posjetitelja Papirusa umiru u njoj na isti način, bez medicinski prepoznatljivog uzroka. A svi su oni držali u ruci istu knjigu... Je li riječ otrovnoj knjizi, o manijakalnom ubojici koji oponaša slučaj iz romana Ime ruže?

Policijski istražitelj otkriva uskoro da bi takvo objašnjenje bilo previše jednostavno. Riječ je o nečemu složenijem.
Istodobno, na sceni se pojavljuje neka tajanstvena sekta poklonika "posljednje knjige" koji očekuju skorašnji kraj svijeta. A tu su i košmarni snovi policijskog istražitelja koji kao da mu nagovještavaju rasplet. No u taj rasplet nemoguće je povjerovati...

***

Zoran Živković (1948, Beograd) slavi za vrsnog poznavatelja svih vrsta fantastike, što potvrđuje prestižna nagrada "World Fantasy Award" prvi puta dodijeljena nekom piscu s ne-engleskog govornog područja. Diplomirao je na Odjelu za opću književnost s teorijom književnosti Filološkog fakulteta. Magistrirao je 1979, a doktorirao 1982. na Univerzitetu u Beogradu.

Objavio je sljedeće prozne knjige: "Četvrti krug" (1993), "Vremenski darovi" (1997), "Pisac" (1998), "Knjiga" (1999), "Nemogući susreti" (2000), "Sedam dodira muzike" (2001), "Biblioteka" (2002), "Koraci kroz maglu" (2003), "Skrivena kamera" (2003), "Vagon" (2004), "Četiri priče do kraja" (2004) i "Dvanaest priča i čajana" (2005), i dr.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –