Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Petar Šimunović

Hrvatska u prezimenima

  • Nakladnik: Golden marketing / Tehnička knjiga
  • 05/2008.
  • 463 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789532123555
  • Cijena: 26.54 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
U knjizi su sakupljeni radovi akademika Petra Šimunovića objavljeni u kapitalnom djelu «Hrvatski prezimenik 1-3». Ovo posebno izdanje (separat) namijenjeno je studentima, mladim istraživačima i znanstvenicima kao svojevrstan uvod u onomastičku problematiku.

Knjiga sadržava sljedeće tekstove i priloge:
- Hrvatska u prezimenima (uvod Hrvatskom prezimeniku)
- Imena hrvatskih naselja - neispričana priča (uvod Hrvatskom prezimeniku)
- Bibliografija antroponomastičkih, demografskih, migracijskih i rodoslovnih jedinica
- Popis tisuću najučestalijih prezimena po broju nositelja i abecedi
- Popis naselja Republike Hrvatske

Ova je knjiga prilagođena i dopunjena građom koja je bitna za razumijevanje «Hrvatskoga prezimenika», nastalog po popisu pučanstva iz 2001. godine. Obrađuje prezimena i prezimensku problematiku hrvatskih građana. Hrvatska su prezimena, kao i riječi, različitoga etimološkoga postanja i dio su leksičkog blaga u rječnicima hrvatskoga jezika pa su takva ušla i u ovu knjigu. U knjizi su istraženi motivi u najučestalijim prezimenima, prezimenske strukture na razini imenske formule, prezimena i njihovih elemenata.

«U ovom vremenu sveopće otuđenosti i nevjerojatnih zaleta u svemirska prostranstva i prodora u mikrosvijet atoma nije nevažno (rekao bih čak da je vrlo važno) saznati nešto više o sebi, o svojoj prošlosti i vlastitim korijenima».

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –