Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Alan Bridgewater Gill Bridgewater

Uređenje dvorišta

  • Nakladnik: Leo-commerce
  • Prijevod: Rajna Maršanić-Jovanović
  • 05/2008.
  • 80 str., meki uvez
  • ISBN 9789532181906
  • Cijena: 9.16 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Ovo je doba vrtnih soba. Nema više skrivanja u kući: sad je vrijeme za gradnju najveće i najbolje prostorije u kući - patia.

Uspješan patio ovisi o ravnoteži između potreba i osobina vrta. Gotovo svaki vrt je dovoljno velik za patio, pa čak i u najmanjem vrtu možete puno postići oblikujući prostor za udobnu "sobu" pod otvorenim nebom. Prvi korak je provesti neko vrijeme u svom vrtu, razmišljajući o tome što želite od patia. Razgledajte prostor, razgovarajte o tome kako ga želite koristiti, a zatim napravite planove kako ostvariti te ciljeve.

Nakon što ste dugo i temeljito razgledali svoj vrt, procijenili njegovu veličinu i osobine te donijeli odluku o namjeni i stilu patia, izradite plan prije nego što krenete u akciju. Recimo da je vaš vrt na padini i želite podići patio od opeka uz kuću. Hoćete li dovesti materijal i poravnati padinu kako biste napravili ravnu površinu za patio? Ili ćete prekopati postojeću zemlju i napraviti terasasti patio? Da li nove razine tla znače da ćete morati prilagoditi visinu vrtne ograde? Ako ispada da ćete na novom patiu sjediti na povišenoj razini, hoće li se to odraziti na vašu privatnost ili privatnost vaših susjeda? Morate li razmišljati o položaju postojećih odvodnih kanala ili napraviti nove koji će odvoditi vodu s patia?

Razmislite o svim posljedicama prije nego što nastavite s projektom, i uvijek se njima pozabavite. A ova će vas knjiga voditi kroz sve faze njegova dizajniranja, planiranja i gradnje

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –