Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Burton Gordon Malkiel

Uspješna strategija burzovnog trgovanja : strategija za uspješno investiranje provjerena u praksi

  • Nakladnik: Masmedia
  • Prijevod: Andrea Obraz
  • 12/2008.
  • 408 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789531575263
  • Cijena: 35.70 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Autor istražuje neke popularne analitičke tehnike koje se koriste pri investicijskim odlukama, uključujući tehničku i fundamentalnu analizu, i ističe njihove nedostatke. Malkiel smatra da ne postoji predvidljiva pravilnost u kretanju dionica, tj. da se cijena dionica kreće nasumično (random walk teorija). Profesionalni investitori, kao što su Warren Buffett i Peter Lynch, imaju bolji pristup informacijama, što im omogućuje veću moć na tržištu. Međutim, autor smatra da i individualni investitori mogu biti jednako uspješni, a možda čak i uspješniji.

Knjiga predstavlja sažeti priručnik za individualne investitore. Ona pokriva sve, od osiguranja do poreza na prihod. Govori na koji način kupiti životno osiguranje i kako izbjeći da vas banke i brokeri "oderu“. Ovo je i knjiga o običnim dionicama, a posebni dodatak, vodič za investicije životnog ciklusa, pruža pojedincima svih dobnih skupina specifične preporuke portfelja u svrhu ispunjavanja njihovih financijskih ciljeva, uključujući i savjete na koji način investirati u mirovini.

„... Od svega je najvažnija činjenica da je investiranje zabavno. Zabavno je mjeriti svoj um prema golemom društvu investitora i naći se u situaciji da ste nagrađeni povećanjem sredstava. Uzbudljivo je analizirati svoje prinose od investicija i vidjeti kako se brže povećavaju od vaše plaće. Također, stimulativno je stjecati znanja o novim idejama vezanima uz proizvode i usluge, kao i o inovacijama u obliku financijskih investicija. Uspješan je investitor svestrani pojedinac koji koristi svoju prirodnu znatiželju i intelektualno zanimanje da radi i zaradi više novca.“


***

Burton G. Malkiel karijeru je počeo kao tržišni profesionalac u jednom od vodećih investicijskih poduzeća s Wall Streeta. Kasnije je bio predsjednik u investicijskom odboru jedne osiguravajuće kuće koja je imala 800 milijardi dolara u sredstvima, a dugi niz godina bio je i direktor jednog od najvećih investicijskih poduzeća na svijetu, poduzeća koje je posjedovalo sredstva u iznosu većem od trilijuna dolara. Predavao je ekonomiju na Princetonu, gdje je obnašao funkciju predstojnika Odsjeka za ekonomiju, a bio je i dekan na Yale School of Management. Prema vlastitim riječima, cijelog je života investitor i uspješni sudionik na tržištu, a specijalizirao se na području tržišta vrijednosnih papira i investicijskoga ponašanja.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –