Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Silvije Orsag Lidija Dedi

Budžetiranje Kapitala : Procjena investicijskih projekata

  • Nakladnik: Masmedia
  • 12/2011.
  • 416 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789531575355
  • Cijena: 43.80 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Budžetiranje kapitala jedna je od najrazvijenijih tehnika financijske analize. To je ujedno i jedno od najrazvijenijih područja interne financijske analize, odnosno, upravljačkog pristupa financijama poduzeća, sa značajnim implikacijama i na eksternu financijsku analizu kao i na područje poslovnih kombinacija.

Prvo izdanje knjige „Budžetiranje kapitala“ inicirala je potreba studenata na tadašnjim dodiplomskim i poslijediplomskim studijima Ekonomskog fakulteta – Zagreb, ali i drugih ekonomskih fakulteta, kao i drugih fakulteta i visokih učilišta čijim je polaznicima bitno poznavanje i razumijevanje procesa donošenja financijskih odluka o dugoročnom investiranju novca i drugih sredstava u, primarno realne investicije koje poduzimaju poduzeća kao aktivni entiteti preko kojih se posreduju svi odnosi između proizvođača i potrošača u tržišnim privredama.

Polazeći od primarne namjene knjige studentskoj populaciji novo izdanje je posebno prilagođeno njihovim potrebama kroz formu izlaganja predmetne materije koja ističe ključne riječi na marginama teksta, pojašnjenja prikazane materije na brojnim hipotetičkim primjerima, sastavljena pitanja za ponavljanja koja trebaju olakšati studentima pripremanje neizbježivih ispita, kao i sastavljeni zadaci kojima se omogućava spremanje ispita.

Upotrebna vrijednost ove knjige ne iscrpljuje se samo na edukativnom području dodiplomskih i poslijediplomskih studija, već je upotrebljiva i za osposobljavanje praktičara u internoj i eksternoj financijskoj analizi. Zbog konkretne situacije domaće privrede nužno okrenute vanjskoj razmjeni, kao i zbog postojanja mnoštva malih poduzeća koja trebaju također kvantificirati svoje razvojne šanse u knjizi je posebno dodano poglavlje koje se bavi specifičnim temama vezanim za budžetiranje kapitala, kao što je međunarodno budžetiranje kapitala i budžetiranje kapitala za mala i srednja poduzeća, ali i za investicijske projekte društvenog, odnosno javnog karaktera.

Osim tehničkih izmjena koje su učinjene radi poboljšanja edukacijskog karaktera knjige u ovom izdanju napravljene su određene izmjene teksta i značajne dopune predmetne materije. Dopune se poglavito odnose na zadnje poglavlje knjige koje opisuje nekonvencionalno budžetiranje kapitala jer je protekom vremena od prvog izdanja na tome području budžetiranja kapitala nastalo i najviše inovacija, prvenstveno u svjetskoj financijskoj literaturi.

Knjiga je, isto tako, opremljena dodacima koji su olakšali njezino korištenje kao udžbenika za proučavanje i studiranje materije budžetiranje kapitala, ali i kao priručnika za konkretnu upotrebu tehnike budžetiranja kapitala na rješavanju niza upravljačkih problema povezanih s, prvenstveno realnim investicijama. Riječ je o dodacima u kojima su priložene financijske tablice prilagođene potrebnim izračunima, tablice površina ispod normalne krivulje, te rješenja problema i zadataka postavljenih u pojedinim poglavljima.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –