Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Hrvatsko-engleski poslovni rječnik = Croatian-English dictionary of business and economics

  • Nakladnik: Masmedia
  • Urednik: Višnja Špiljak
  • 11/2008.
  • 690 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789531575256
  • Cijena: 51.63 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Trebate prevesti s hrvatskog na engleski neki stručni termin iz područja financija, računovodstva i revizije, osiguranja i reosiguranja, bankarstva, trgovine, trgovačkog prava, marketinga, turizma, statistike, matematike, ekonomske teorije i politike ili opće ekonomije? Ili jednostavno, ne znate kako se na engleskom kaže blagajna za prodaju putničkih karata? S više od 46.000 pojmova iz dvadesetak područja, ovaj «Hrvatsko-engleski poslovni rječnik» pomoći će vam da pronađete odgovarajući prijevod.

Rječnik je djelo devetnaest autora i nastajao je nekoliko godina. Kako bi olakšali korištenje urednici su pojmove poredali po strogo abecednom redu, kao i kolokacije nastale iz osnovnih pojmova. Na desnoj, engleskoj strani, nalazi se veliki broj diferenciranih istoznačnica i bliskoznačnica. Tako se, primjerice, za hrvatsku natuknicu blagajna može naći 18 izraza na engleskom jeziku, ali uz objašnjenja o kakvoj je blagajni riječ.

Namijenjen je u prvom redu ekonomistima i prevoditeljima, studentima i nastavnicima ekonomskih fakulteta i poslovnih škola, poslovnim ljudima, poduzetnicima i menadžerima te svima onima koji se u svojem profesionalnom radu susreću s engleskim ekonomskim i poslovnim izrazima.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –