Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Jasenka Kodrnja

Pjesme galeotkinja

  • Nakladnik: Hrvatsko društvo pisaca
  • Nakladnik: Jesenski i Turk
  • 01/2009.
  • 95 str., meki uvez
  • ISBN 9789537342166
  • Cijena: 7.83 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Druga pjesnička zbirka spisateljice i sociologinje Jasenke Kodrnje, kao i većina njezinih tekstova, pripada onome području koje se naziva "pisanjem u ženskom rodu".

Ipak, koliko god problematizirala karakteristične momente u svakodnevici urbane žene, njezina poezija nadrasta puke rodne odrednice i progovara o zagledanosti u život bića osjetljivog na detalje, o zapitanosti nad stanjem ljudske opstojnosti u kaosu suvremenosti, o davanju smisla životno apsurdnim situacijama. Pjesme su narativne, pisane jednostavnim jezikom, prožete emotivnim stanjima, ali i uvidima.

***

Jasenka Kodrnja (1946.) znanstvenica je zaposlena u Institutu za društvena istraživanja u Zagrebu. Na Hrvatskim studijima predaje nekoliko kolegija, među njima i Uvod u studije roda te Feminističke teorije. Glavna je urednica  biblioteke "Znanost i društvo" Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu i članica uredništva časopisa istoga Instituta. Poeziju, prozu i eseje objavljuje od 1980-ih.

Objavila je knjige:
"Umjetnik u društvenome kontekstu" (1985), "Nimfe, Muze, Eurinome - društveni položaj umjetnice" (2001), "Romantičarn(e)a" (1990), "Zagreb je ženskoga spola" (2002), "Trinaest razloga za šutnju" (2006). Priče i pjesme su joj objavljene u nekoliko antologija.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –