Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Orijana Koloper

Arabeska

  • Nakladnik: Izvori
  • 12/2008.
  • 248 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789532033236
  • Cijena: 17.25 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
"Postoji li netko na ovom plavom okruglom svijetu tako nevinog izgleda, netko tko mu na ta pitanja zna odgovoriti? Sebe je krivio za sve što se tog dana odigralo na ulici ispred njihove kuće.

Zaustavlja se crni Audi, spušta se prozorsko staklo i tri uzastopna hica pogađaju nejako tijelo njegovog petogodišnjeg jedinca. Selma to nije mogla prihvatiti, jednostavno je jednog jutra odlučila pobjeći od istine najdalje što je mogla. On je ostao poput poderane zastave koja, zaboravljena, i dalje vijori nakon izgubljene bitke. Ništa više nije vrijedno truda, cilj jednostavno ne postoji.

Oskar je bio apsolutno siguran samo u jednu stvar; da nije tada bio inspektor krimpolicije, da nije strpao iza rešetaka poznatog narkodilera, njegov bi David danas bio živ. Zajedno sa svojom majkom trudio bi se, uz povremene intervencije oca, prebroditi pubertetske vratolomije.

To je bilo vrlo jednostavno, barem je on tako vjerovao, a vjera je bezgranična moć. Nekome podari krila, a nekoga okuje. Oskar već godinama vuče za sobom svoje lance...."
"Arabeska" je krimić koji govori o nekoliko povezanih ubojstava u jednom imaginarnom gradu. Policijski istražitelj upleten je u događaje u kojima su u igri novac i droga. Njegov sin je ubijen te inspektor život nastavlja mučeći se mišlju kako mu je sin mogao ostati živ da on nije iza rešetaka stavio poznatog narkodilera.

***

Orijana Koloper rođena je 1965. godine u Zadru a živi u Šibeniku. Udata i majka je troje djece. Piše od srednjoškolskih dana kada je postala članom kluba književnika Zadra. Poslije rata počinje surađivati sa glazbenicima pišući tekstove za uglazbljivanje. Kao rezultat te suradnje su pjesme za Melodije hrvatskog Jadrana, Zagrebfest i Festival šansone u Šibeniku. Romane počinje intenzivnije pisati posljednjih desetak godina. Napisala je šest romana a sedmi trenutno piše.

Tijekom ove godine izaći će još dva njezina romana: 'Maureska' i 'Samo jedan san'.

'Dodir trećeg oka' je njezin prvi objavljeni roman (Izvori, 2008)

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –