Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Tim Harford

Logika života : Razotkrivanje nove ekonomije svega

  • Nakladnik: Jesenski i Turk
  • Prijevod: Tamara Slišković
  • 04/2009.
  • 295 str., meki uvez
  • ISBN 9789532223095
  • Cijena: 15.93 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Jedna od najboljih knjiga iz ekonomije i poslovanja prema izboru The Economista i The Financial Timesa za 2008. godinu. Od autora knjige "Ekonomist na tajnom zadatku", svjetskog bestselera zahvaljujući kojemu je ekonomija danas bliža široj publici.

Život ponekad kao da se opire logici. Brojna ponašanja ljudi kojima svjedočimo ili doznajemo o njima iz medija, ne čine se ni približno racionalnima. Ekonomist novog kova, Tim Harford, u prividnoj konfuziji i kompleksnosti svakodnevice vidi jednostavne, logički pravilne, principe. Šovinisti, ovisnici, cinkaroši, atentatori, tinejdžeri koji prakticiraju oralni seks, nositelji novih ideja... svi oni uzimaju u obzir buduće troškove i koristi, čak i kad toga nisu svjesni, uklapajući se savršeno u ekonomsku logiku.

Bračna tržišta i razvodi, procjene sigurnosti susjedstva, uredska natjecanja, seksualno ponašanje, socijalne mreže u velikim gradovima, odnos arhitekture i kriminala, samo su neki od primjera na kojima će Harford testirati teoriju racionalnog izbora.
Poput njegove prethodne knjige, "Ekonomist na tajnom zadatku", "Logika života" zabavna je i provokativna mentalna avantura, vodič kroz skrivenu logiku svijeta oko nas.

***

Tim Harford je član uređivačkog odbora Financial Timesa. Njegova kolumna, “Ekonomist na tajnom zadatku”, koja otkriva ekonomske ideje koje se skrivaju iza svakodnevnih iskustava, izlazi u Financial Timesu i Slateu. Također je jedini ekonomist na svijetu koji odgovara na pisma čitatelja u rubrici “Dragi ekonomiste” u Financial Timesu, gdje osobne probleme čitatelja rješava u skladu s najsuvremenijim ekonomskim teorijama.

Tim je vodio televizijsku emisiju 'Trust Me, I’m an Economist' na BBC-u i sada je voditelj radijske emisije BBC-a 'More or Less'. Redovito piše za 'Marketplace' i 'BBC World Service', a njegovi članci objavljeni su u časopisima i novinskim listovima 'Esquire', 'Forbes', 'New York Magazine', 'Washington Post' i 'New York Times'. Godine 2006. osvojio je nagradu Bastiat za ekonomsko novinarstvo.

Prije nego što je počeo pisati, Tim je radio za Shell, Svjetsku banku i kao mentor na Sveučilištu Oxford. Živi u Londonu sa suprugom i dvije kćeri.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –