Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Claude Lecouteux

Knjiga talismana i amuleta

  • Nakladnik: Scarabeus naklada
  • Prijevod: Branka Paunović
  • 05/2009.
  • 302 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789537387099
  • Cijena: 37.16 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Ovo vrhunsko etnološko djelo vodi nas kroz složen i nepoznat svijet narodnih predaja i vjerovanja u posebne moći određenih predmeta.

Autor daje pregled talismana i amuleta kroz povijest, posebno se zadržavajući na razdoblju srednjega vijeka. U svome istraživanju oslanja se na knjige o vračanju, crkvenu književnost, medicinske traktate i popise predmeta u vlasništvu velikana, ispitujući pritom kulturne i praktične (uporabu i načine izrade) aspekte tih magičnih pomagala.

Knjiga je nastavak autorovog djela "Knjiga vraćanja".

***

Claude Lecouteux, profesor srednjovjekovne književnosti i civilizacije na sveučilištu Sorbonne u Parizu. Stručnjak za etnologiju i njemačku srednjovjekovnu civilizaciju. Istražuje književnost (učenu i zabavnu) i povijest mentaliteta (mitologije, vjerovanja, praznovjerja, magije, bajki, legendi). Sudjeluje u francusko-japanskom projektu EURAZIJA, komparativnoj studiji zapadnih i dalekoistočnih mitova. Surađuje sa školama "Antički i srednjovjekovni svjetovi" ("Mondes antiques et médiévaux") i "Strana književnost i civilizacija" ("Littérature et civilisation étrangères").

Osim ovoga djela, Claude Lecouteux objavio je sljedeće knjige: "Fantomi i utvare u srednjem vijeku" (1986), "Patuljci i vilenjaci u srednjem vijeku" (1988), "Vile, čarobnice i vukodlaci u srednjem vijeku" (1992), "Demoni i geniji u srednjem vijeku" (1995), "Fantastični lovovi i noćni pohodi" (1999), "Povijest vampira" (1999), "Pustolovna smrt" (2003), "Knjiga vraćanja" (2002) i dr.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –