Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Judith Hermann

Samo duhovi

  • Nakladnik: Mirakul
  • Prijevod: Neda Paravić
  • 11/2005.
  • 241, meki uvez s klapnama
  • ISBN 953716408X
  • Cijena: 17.25 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Mnoštvo je duhova u zbirci pripovjedaka Judith Herman ali se jedino u dvije od sedam oni zaista pojavljuju. U ostalima su glavne protagonistkinje progonjene duhovima, ali duhovima prošlosti. Bilo da se radi o ljubavima, bivšim i sadašnijm, prijateljima i roditeljima – svi su prisutni samo kao sjećanja. U svih sedam pripovjesti glavne su protagonistice žene u svojim tridesetima koje se upiru nositi sa svojim životima i nakon nelakih desetak godina života u odraslosti. Žive u svijetu u kojem ništa nije čvrsto ni stabilno, a najmanje su to osjećaji...

Priznata njemačka autorica Judith Hermann, do sad je domaćoj publici predstavljena u antologiji njemačke kratke priče «Haljina nevidljiva tijela» (Naklada MD, 2001) i «Europskom glasniku» (Hrvatsko društvo pisaca, 2003). Iako je riječ o autorici svjetskog glasa, Judith Hermann se sa zbirkom pripovijesti «Samo duhovi» po prvi puta samostalno predstavlja hrvatskom čitateljstvu.

Judith Hermann rođena je 1970 u Berlinu. Njezina prva knjiga "Sommerhaus, später" ("Ljetnikovac poslije"), objavljena 1998., prodana je u više od 250 000 primjeraka i prevedena na dvadesetak jezika. 1998 dodijeljena joj je književna nagrada grada Bremena, 1999. nagrada Hugo Ball, a 2001. najprestižnija njemačka književna nagrade, Heinrich von Kleist, čime se ova mlada autorica već svrstala u ponajbolje njemačke književnike.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –