Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Mireille Guiliano

Zašto se Francuskinje ne debljaju

  • Nakladnik: Mirakul
  • Prijevod: Irena Kregar Šegota
  • 12/2005.
  • 268, tvrdi uvez
  • ISBN 9537164101
  • Cijena: 21.24 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Ne radi se o teškoj znanosti, jasno zacrtanom programu ili o popisu namirnica koje smijete ili ne smijete jesti. Umjesto toga pronaći ćete jednostavne trikove koji se svode na to da jedete pažljivo pripremljenu sezonsku hranu, više vježbate i prestanete o hrani razmišljati tako da u vama izaziva osjećaj krivnje. Praktičan savjet koji je u današnjoj kulturi, koja vjeruje da bez muke nema napretka, lakše dati no provesti.

Autorica Mireille Guiliano, izvršna direktorica tvrtke "Veuve Clicquot“, u svojoj knjizi "Zašto se Francuskinje ne debljaju" nudi nam svoj koncept razumnog uživanja u hrani: ako za doručak pojedete croissant s čokoladom, za ručak biste trebali jesti povrće, zatim više hodati i za večeru izostaviti kruh. Mireille Guiliano na uvjerljiv i ohrabrujući način insistira na jednostavnim mjerama koje polako unose bitne promjene, a njezin prijedlog da zanemarimo vagu i da se naučimo oslanjati na "test patentnog zatvarača“ učinit će čudo za one koji se lako zapletu u mreži sitnih detalja što ih nude programi mršavljenja. Svjesna je da, kada su u pitanju najdraže namirnice, odricanje vodi ravno do pretjeranog uživanja u hrani, ali isto tako, na tipično francuski način, smatra da su to užici kojih se ne smijemo odreći ili se boriti protiv njih.

U knjizi su navedeni brojni recepti, počevši juhom od poriluka koja će potaknuti gubitak na težini do raskošne pjene od čokolade, kakve ćete prije pronaći u nekoj francuskoj kuharici no u američkom priručniku za mršavljenje. Najprivlačnije su njezine upute i trikovi kojih se lako možemo pridržavati cijelog života. Slažete li se da je hrana stvorena zato da bismo u njoj uživali - ali u granicama u kojima ćemo zadržati vitak struk – tada će vam ove šarmantne francuske preporuke pokazati put prema budućnosti u kojoj se nećete morati odreći ni croissantsa ni visoke mode.

Mireille Guiliano predsjednica je i izvršna direktorica Clicquot, Inc., tvrtke u čijem je osnivanju sudjelovala 1984.godine i bila njezina prva zaposlenica. Danas priznata kao glavna pokretačka snaga tvrtke, razvila je portofolio za vrhunska vina te pokrenula izvanredan rast tvrtke i priznanje brenda kao i glavnog proizvoda, šampanjca Veuve Clicquot. Jedna je od rijetkih žena koja je uspjela popeti se na sam vrh ljestvice u industriji vina i alkoholnih pića.

Školovala se u Parizu gdje je na Sorboni studirala francuski i englesku književnost te jezike na Visokom institutu za prevođenje (ISIT) gdje je stekla magistarsku titulu kao prevoditelj za engleski i njemački jezik. Govori i talijanski te nekoliko drugih jezika.

Mireille već godinama piše članke o životnom stilu u najrazličitijim publikacijama uključujući Town &Country te Quarterly Review of Wines. Njezina knjiga "Zašto se Francuskinje ne debljaju", prevedena je na dvadesetosam jezika.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –