Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Andrija Maurović

Maurović na Divljem zapadu : 5 senzacionalnih vestern stripova

  • Nakladnik: Šareni dućan
  • 07/2009.
  • 152 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789536683932
  • Cijena: 129.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Nakon reprinta prvog izdanja stripa "Trojica u mraku" (1936) nakladnik objavljuje i drugu, manje poznatu, ali po mnogima još bolju verziju iz 1952. No to je tek prva od pet ovdje ponuđenih vestern poslastica: tu su i dva stripa rađena po romanima Zanea Greya, a kao dodatak čitateljima tu su i dvije kraće "kaubojade" iz Maurovićeve majstorske radionice.


Izdanje je popraćeno pogovorom Rudija Aljinovića, koji je nakladniku i ovaj put posudio izvorna izdanja i pomogao u priređivanju i uređivanju ovog izdanja.

"U to je vrijeme (50-te godine 20 st., op.ur.) i filmski vestern još bio u vrhuncu popularnosti. U klasič­nim djelima toga žanra, epskim pričama o pionirima, kaubojima, rančerima, šerifima, revolverašima, 'plavim bluzama' i ne uvijek prijateljski raspolože­nim Indijancima (kojima su bijelci otimali zemlju naslijeđenu od predaka), u međuvremenu su izrasle nove filmske zvijezde - Gary Cooper, John Wayne, Randolph Scott, Henry Fonda, Alan Ladd. Uz njih je, kao i u danima nijemog filma, publika navijala za pobjedu pravde nad bezakonjem, Dobra nad Zlim.

Tu etičku potku, borbu Dobra i Zla, Maurović je unio u sadržaj svojih vesterna - kao stoje u sliku uspješno prenosio onaj specifičan kolorit koji je u drugoj polovici 19. stoljeća karakterizirao život na američkom Zapadu." ( iz pogovora )

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –